αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Forky είναι πάλι εδώ. Και κάνει σχέδια για πανελλαδική επέκταση

Το Forky είναι πάλι εδώ. Και κάνει σχέδια για πανελλαδική επέκταση

Μετά από αρκετούς μήνες αποχής, συνολικά επτά από την ημέρα που “κατέβασε” τον διαδικτυακό του τόπο και πέντε από την ημέρα που εξαγοράσθηκε από τον όμιλο Vivartia, το Forky.gr, η ηλεκτρονική πλατφόρμα εστίασης, επέστρεψε. Το ηλεκτρονικό αυτό κατάστημα έτοιμου φαγητού εξυπηρετεί σε αυτή τη φάση την Αττική, όχι όμως όλες τις περιοχές και λειτουργεί από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, από τις 12:00 έως τις 18:30. Στόχος είναι σε βάθος χρόνου να επεκταθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η είσοδος της Vivartia, μέσω του κλάδου εστίασης και δη της Goody’s στο online delivery έτοιμου φαγητού, επιβλήθηκε από τη ραγδαία ανάπτυξη που καταγράφει η συγκεκριμένη αγορά. Το delivery ελέγχει μερίδιο 10% από τη συνολική πίτα του κλάδου της εστίασης, ο τζίρος της οποίας υπερβαίνει τα 2 δις. ευρώ.

Η Forky, με βάση στοιχεία της αγοράς από την ίδρυσή της έχει εξυπηρετήσει περισσότερες από 200.000 παραγγελίες, όλες στην Αττική. Και μάλιστα σε μια κατηγορία, αυτή του έτοιμου φαγητού, η οποία δεν είναι διαδεδομένη. Οπότε μέσω αυτής της εξαγοράς η οποία όπως υποστηρίζουν στελέχη του ομίλου Vivartia, θα αποκτήσει πανελλαδική κάλυψη αξιοποιώντας το δίκτυο εστίασης του ομίλου, ο τελευταίος θα αξιοποιήσει και τις παραγωγικές μονάδες φαγητού που διαθέτει.

Η Forky, την οποία ίδρυσαν το 2014 οι Μιχάλης Γκόντας και Πέτρος Πιτσιλής και το 2016 είχε ενταχθεί στο δίκτυο της Endeavor, είχε καταφέρει να “τραβήξει” χρηματοδότηση από επενδυτές άνω των 2 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών, με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία (χρήση 2015), ο τζίρος της είχε αγγίξει τα 432 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =