αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο FameLab 2020 αναζητά τον πιο επικοινωνιακό νέο επιστήμονα, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Το FameLab 2020 αναζητά τον πιο επικοινωνιακό νέο επιστήμονα, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Το British Council αναζητά τον νέο επιστήμονα που θα ξεχωρίσει για το πάθος του και για την επικοινωνιακή του δεινότητα και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μεγάλο διεθνή τελικό στη Βρετανία! Ο διαγωνισμός FameLab 2020, που διοργανώνεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το HUB Science τα τελευταία 13 χρόνια, έχει αναδείξει και έχει προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης σε δεκάδες νέους και ταλαντούχους επιστήμονες. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και τα Ιωάννινα είναι οι τέσσερις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη προκριματική διαδικασία και θα αναδείξουν αυτούς που θα περάσουν στον ελληνικό τελικό.

Ποια είναι όμως η διαδικασία; Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει αυτούς που θα συνεχίσουν στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φετινού Athens Science Festival.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους μέχρι τη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 μέσα από την ιστοσελίδα www.britishcouncil.gr/en/famelab.

Η προκριματική φάση θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες:
• Ιωάννινα, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
• Αθήνα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
• Θεσσαλονίκη, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
• Βόλος, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04 Απριλίου 2020 στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100) στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2020.

Βραβεία

Ο νικητής του τελικού θα μεταβεί στο Cheltenham Festival στη Βρετανία τον Ιούνιο με όλα τα έξοδα πληρωμένα προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών στο International FameLab 2020.

Οι 10 φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο Masterclass στην Επικοινωνία από Βρετανούς experts. Οι τρεις finalist της κριτικής επιτροπής, όσο και ο αγαπημένος του κοινού, θα κερδίσουν μοναδικά δώρα τεχνολογίας, συνολικής αξίας 1000 ευρώ.

Παράλληλα, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =