αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook πληρώνει δημιουργούς περιεχομένου με έως 50.000 δολάρια για να κάνουν Live στα Audio Rooms

Το Facebook πληρώνει δημιουργούς περιεχομένου με έως 50.000 δολάρια για να κάνουν Live στα Audio Rooms

Σε φουλ ρυθμούς φαίνεται πως θέλει να αναπτύξει το Facebook τα Live Audio Rooms που έχει λανσάρει και είναι ουσιαστικά ένας ανταγωνιστής του ClubHouse. Τι κάνει τώρα; Το FB πληρώνει με έως και 50.000 δολάρια διάφορους δημιουργούς περιεχομένου, έτσι ώστε να κάνουν Live στα Audio Rooms και φυσικά να δημιουργήσουν ένα buzz.

Σύμφωνα με το The Information, το Facebook προσφέρει σε μουσικούς και άλλους δημιουργούς 10.000 έως 50.000 δολάρια για κάθε μία συνεδρία που θα κάνουν μέσω του Live Audio Rooms, συν μια αμοιβή για τους επισκέπτες 10.000 δολάρια ή και περισσότερα. Ωστόσο, προκειμένου να λάβουν τα αναφερόμενα χρηματικά ποσά, οι δημιουργοί πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 4 έως 6 Live Audio Rooms με ελάχιστη διάρκεια τα 30 λεπτά.

Αυτό λέει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, επικαλούμενο “άτομα με άμεση γνώση των όρων της συμφωνίας”.

Τα Live Audio Rooms κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, με τη λειτουργία να μπαίνει στο ίδιο πεδίο που είναι άλλα προϊόντα που εστιάζουν στον ήχο, όπως τα podcast. Στα Rooms του Facebook έχουν εμφανιστεί και μεγάλα ονόματα όπως η τραγουδίστρια Miley Cyrus και η κωμικός Sherry Cola, αν και δεν υπάρχουν αναφορές ότι αυτά τα άτομα πληρώθηκαν για να εμφανιστούν.

Η λογική λέει ότι ο Όμιλος Meta θα δώσει χρήματα σε ανθρώπους είναι είναι ευρέως γνωστοί ή έχουν μεγάλο κοινό στην πλατφόρμα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «κύμα» προς τα Rooms. Μένει να δούμε αν η εταιρία θα επιδιώξει να πληρώσει και δημιουργούς περιεχομένου μικρότερης εμβέλειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 6 =