αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook παρουσίασε το εικονικό γραφείο- Θα είσαι στον «ίδιο χώρο» με άλλους μέσω εικονικής πραγματικότητας (BINTEO)

Το Facebook παρουσίασε το εικονικό γραφείο- Θα είσαι στον «ίδιο χώρο» με άλλους μέσω εικονικής πραγματικότητας (BINTEO)

Ένα εργαλείο… βγαλμένο από το μέλλον παρουσίασε το Facebook. Είναι το Horizon Workrooms. Και πρόκειται για ένα εικονικό γραφείο το οποίο θα σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι στον «ίδιο χώρο» με συναδέλφους και συνεργάτες, μέσω τεχνολογίας VR.

Η υπηρεσία έρχεται ως εναλλακτική στην τηλεργασία που έχει αναπτυχθεί ταχύτητατα τους τελευταίους μήνες.

Το Facebook θεωρεί ότι το Horizon Workrooms μπορεί να λειτουργήσει ως κάτι… ενδιάμεσο ανάμεσα στους δύο κόσμους: Την «ψυχρή» τηλεργασία και την εργασία με φυσική παρουσία. «Όταν χρησιμοποιείτε το Workrooms θα αισθάνεστε ότι είστε πραγματικά εκεί με τους ανθρώπους. Θα παρατηρήσετε ότι οι συνομιλίες ρέουν πιο φυσικά και θα λάβετε κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που λείπουν στο βίντεο – οι άνθρωποι στρέφονται για να ακούσουν ο ένας τον άλλον, υπάρχουν οι χειρονομίες και ο χωρικός ήχος για να δώσουν σε όλους την αίσθηση της θέσης στο δωμάτιο. Υπάρχει επίσης ένας πίνακας για brainstorming, μια οθόνη για άτομα που πραγματοποιούν τηλεδιάσκεψη και εικονική επιφάνεια εργασίας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας σε VR για παρουσιάσεις ή multitasking» έγραψε ο Mark Zuckerberg στο σχετικό post.

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους 3D Avatar και να μπουν στο εικονικό γραφείο.

Το Horizon Workrooms κυκλοφόρησε ήδη σε beta version σε περιορισμένες χώρες (εκεί που είναι διαθέσιμο το Oculus Quest 2) και θα εξαπλωθεί στο προσεχές μέλλον. Είναι δωρεάν και όλη η διαδικασία γίνεται μέσα από το VR σύστημα της Oculus- που ανήκει επίσης στον όμιλο του Facebook.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 8 =