αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook παραδέχεται ότι οι χάκερ έκλεψαν τα δεδομένα 29 εκατ. χρηστών και χρησιμοποίησαν λίστες φίλων

Το Facebook παραδέχεται ότι οι χάκερ έκλεψαν τα δεδομένα 29 εκατ. χρηστών και χρησιμοποίησαν λίστες φίλων

Το Facebook παραδέχτηκε πως χάκερς παραβίασαν τα δεδομένα 29 εκατ. χρηστών χρησιμοποιώντας λίστες φίλων για να κλέψουν τα “access tokens” των εν λόγω χρηστών δηλαδή τα ψηφιακά “κλειδιά” που αποθηκεύονται στο σύστημα ώστε οι χρήστες να μην πληκτρολογούν εκ νέου τους κωδικούς ασφαλείας τους κάθε φορά που μπαίνουν στο Facebook.

Υπενθυμίζεται πως το Facebook τον προηγούμενο μήνα είχε ανακοινώσει πως ανακάλυψε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας που έδωσε σε χάκερς πρόσβαση σε πληροφορίες με τις οποίες θα μπορούσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο περισσότερων από 50 εκατ. λογαριασμών χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Facebook οι δράστες κατάφεραν να κλέψουν τα ονόματα και τις προσωπικές επαφές 15 εκατομμυρίων προσώπων, καθώς και άλλες πληροφορίες από άλλα 14 εκατομμύρια λογαριασμούς. Όταν ανακάλυψε το πρόβλημα, στις 28 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία θεωρούσε ότι είχαν παραβιαστεί 50 εκατομμύρια λογαριασμοί.

“Χρησιμοποίησαν μια αυτοματοποιημένη τεχνική για να μετακινηθούν από λογαριασμό σε λογαριασμό έτσι ώστε να μπορέσουν να κλέψουν τα ψηφιακά “κλειδιά” των φίλων τους, και των φίλων αυτών των φίλων έχοντας ως βάση έναν αριθμό 400.000 ανθρώπων” έγραψε το Facebook, σύμφωνα με το Russian Today.

Το Facebook διευκρίνισε ότι συνεργάζεται με την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) που συνεχίζει τις έρευνες και ότι οι αρχές του έχουν ζητήσει να μην αποκαλυφθούν άλλες λεπτομέρειες.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 3 =