αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook μπορεί… να προβλέψει την συμπεριφορά σου- Τι αποκαλύπτει εμπιστευτικό έγγραφο της εταιρίας

Το Facebook μπορεί… να προβλέψει την συμπεριφορά σου- Τι αποκαλύπτει εμπιστευτικό έγγραφο της εταιρίας

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως οποιαδήποτε ενέργεια μας στην πλατφόρμα του Facebook, αναλυόταν από αλγορίθμους για να καταλάβει τι μας ενδιαφέρει. Ιστορικό αναζήτησης, Likes, αλληλεπιδράσεις κλπ φανέρωναν τα ενδιαφέροντά μας και έπειτα το Facebook πουλούσε αυτά τα δεδομένα σε διαφημιστικές εταιρίες για να μας στοχεύσουν με διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών που μας ενδιαφέρουν. Πως θα σας φαινόταν όμως αν οι διαφημιστικές μπορούσαν να προβλέψουν τη συμπεριφορά σας;

Σύμφωνα λοιπόν με το The Intercept, το οποίο ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια του ένα εμπιστευτικό έγγραφο του Facebook, η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του πλανήτη χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη όχι απλά για να αναλύσει τη συμπεριφορά των χρηστών του η οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά για να προβλέψει τη μελλοντική συμπεριφορά τους και έπειτα να πουλήσει τα δεδομένα στους διαφημιστές. Έτσι οι διαφημιστικές θα μπορούν να ξέρουν τι μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον πριν ακόμα το ίδιο το άτομο το συνειδητοποιήσει.

Στο έγγραφο αναφέρεται ένα παράδειγμα στο οποίο το Facebook μπορεί να “χτενίσει” όλη τη βάση χρηστών του (2.1 δισεκατομμύρια χρήστες) και να βρει αυτούς που βρίσκονται στα πρόθυρα του να αλλάξουν τις προτιμήσεις τους από μία μάρκα προϊόντος σε μία άλλη. Βασισμένοι σε αυτή την πρόβλεψη, οι διαφημιστικές θα μπορούν να  γίνουν πιο επιθετικές με τα promotions για να τους πείσουν να παραμείνουν πιστοί στο brand.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 2 =