αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook θα σε πληρώνει για να του επιτρέπεις να καταγράφει ό,τι κάνεις στο smartphone σου

Το Facebook θα σε πληρώνει για να του επιτρέπεις να καταγράφει ό,τι κάνεις στο smartphone σου

Πολλές φορές συζητάμε για την ιδιωτικότητα στο Facebook. Η οποία μάλλον έχει… πάρει περίπατο. Αλλά τι θα έλεγες αν το Facebook σε πλήρωνε για να του επιτρέπεις να σε «παρακολουθεί»; Αυτό το σενάριο θα γίνει πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, το Facebook θα πληρώνει διάφορους χρήστες, μέσα από μια εφαρμογή που θα ονομάζεται Study. Η εφαρμογή θα καταγράφει ποια Apps είναι εγκατεστημένα στο κινητό ενός ατόμου, πόσο χρόνο ξοδεύει στο κάθε ένα από αυτά, ενώ θα φαίνεται και η χώρα στην οποία βρίσκεται κάποιος. Επίσης, θα καταγράφεται το αν χρησιμοποιείς συχνά κάποια συγκεκριμένα features μέσα στις εφαρμογές που έχεις στο κινητό σου. Το Facebook ξεκαθαρίζει ότι δεν θα βλέπει περιεχόμενο που έχει να κάνει με τα προσωπικά σου δεδομένα. Όπως π.χ. τα μηνύματα, τους κωδικούς πρόσβασης ή τα sites που επισκέπτεσαι.

Οι χρήστες που θα συμμετέχουν στην «παρακολούθηση» θα πρέπει να έχουν account στο Paypal για να πληρωθούν- άρα να είναι άνω των 18 ετών.

Μέχρι τώρα δεν έχει αποκαλυφθεί πόσα χρήματα θα λαμβάνει ο κάθε χρήστης, ωστόσο έχει γίνει ξεκάθαρο από την μεριά του Facebook ότι θα υπάρχει πληρωμή. Η εφαρμογή Study θα ξεκινήσει να λανσάρεται από τις ΗΠΑ και την Ινδία, και σταδιακά θα επεκταθεί σε άλλες χώρες. Δεν θα μπορούν όλοι να συμμετέχουν. Το Facebook θα στοχεύει το κοινό μέσω κάποιας ηλεκτρονική διαφήμισης (προφανώς κάποιο banner) και αν το δεις θα μπορείς να κλικάρεις πάνω του και να κάνεις Sing Up. Μέχρι τώρα πάντως, δεν έχει γίνει σαφές ποιους ακριβώς χρήστες θα στοχεύει το Facebook. Οπότε αναμένεται να το δούμε στην πράξη.

Για την ώρα μπορείς να πάρεις μια γεύση από την Study, στην παρακάτω εικόνα.

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/ypRNL3PaXdLruPgR7isCA-WPDaM=/0x0:3800x2533/1220x813/filters:focal(1596x963:2204x1571):format(webp)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/63987477/fb_study.0.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + three =