αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook θα σε ενημερώνει στο εξής για σελίδες που μοιράζονται ψευδείς ειδήσεις

Το Facebook θα σε ενημερώνει στο εξής για σελίδες που μοιράζονται ψευδείς ειδήσεις

Η Facebook στο συνεχή αγώνα της για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σκοπεύει να προσθέσει μία ετικέτα σε σελίδες που παρατηρούνται ότι αναρτούν ψεύτικες ή παραπλανητικές ειδήσεις. Τη στιγμή που ένας χρήστης θα κάνει like στην εκάστοτε σελίδα του Facebook, θα εμφανίζεται μία ετικέτα, αναφέροντας ότι «This page shares misinformation repeatedly» (=Η σελίδα μοιράζεται παραπληροφόρηση επανειλημμένως).

Η προσπάθεια της εταιρείας να συμβάλλει καθοριστικά στην διάδοση των fake news δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το κριτήριό της να καθορίσει τι συνιστά «επανειλημμένα» παραπληροφόρηση.

facebook-misinformation-1.jpg

Παράλληλα, η εταιρεία έχει αποφασίσει να τιμωρεί και προσωπικούς λογαριασμούς των χρηστών, οι οποίο κοινοποιούν ειδήσεις με παραπλανητικό περιεχόμενο. Η τιμωρία θα έγκειται στο να περιορίζεται όλο και περισσότερο η ύπαρξη των εν λόγω λογαριασμών στο News Feed του Facebook.

Η Facebook έχει επίσης προβεί σε ενέργειες προκειμένου να βελτιστοποιηθούν οι ειδοποιήσεις για τον εντοπισμό των παραπλανητικών ειδήσεων. Μάλιστα, η εταιρεία ανέφερε ότι υπάρχουν πλέον σύνδεσμοι που υποδεικνύουν ακριβώς τις πηγές έλευσης των προκειμένων ειδήσεων με σκοπό την άμεση διόρθωση των λεπτομερειών από τους «υπεύθυνους ελέγχου».

Σημειώνεται ότι μόλις χθες ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι δεν θα προχωρά σε κατάργηση δημοσιεύσεων που θα υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο. Η εταιρεία είπε στην Politico ότι αυτό το βήμα έγινε μετά από «διαβούλευση με ειδικούς στη δημόσια υγεία».

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 2 =