αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Facebook θα πληρώνει τους χρήστες για να παράγουν και να δημοσιεύουν βίντεο

Το Facebook θα πληρώνει τους χρήστες για να παράγουν και να δημοσιεύουν βίντεο

Ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, σε ότι αφορά τα βίντεο, φαίνεται πως είναι έτοιμο να εφαρμόσει το Facebook. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα πληρώνει τους χρήστες, για να παράγουν και να αναρτούν βίντεο, σε μια προσπάθεια να δώσει ένα παραπάνω κίνητρο σε αυτούς.

Παράλληλα, το Facebook θα βάλει δυναμικά στο παιχνίδι το νέο πλάνο του με τις διαφημίσεις, το οποίο έχει έτοιμο. Όπως έχουμε ξανά αναφέρει στο παρελθόν, ο Mark Zuckerberg και η ομάδα του, θέλουν να βάλουν εμβόλιμες διαφημίσεις μέσα στα βίντεο. Κάτι παρόμοιο με ότι βλέπουμε στο Youtube εδώ και χρόνια.

Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό, είναι τα βίντεο να μη διαρκούν κάτω από 90 δευτερόλεπτα. Ενώ σε ότι αφορά τα live βίντεο, η διάρκεια θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη, έτσι ώστε να μπορείς να λάβεις έσοδα ως δημιουργός. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αμερικανικό Recode.net, το Facebook αναμένεται να προσφέρει ένα αρκετά δελεαστικό πακέτο πληρωμών. Αυτό θα περιλαμβάνει ένα στάνταρ χρηματικό ποσό ανά μήνα, για συγκεκριμένη ποσότητα βίντεο. Ενώ μόλις η πλατφόρμα θα εισπράττει τα χρήματα από τις διαφημίσεις, θα δίνει επίσης το 55% στον δημιουργό.

Στόχος φυσικά για τον τεχνολογικό γίγαντα, είναι να λάβει περισσότερα έσοδα. Αφού εφαρμόζοντας το παραπάνω πλάνο, η λογική λέει ότι θα μπορεί να «πουλά» τις διαφημίσεις εντός των βίντεο, σε «δυνατές» τιμές. Την ίδια στιγμή, το NewsFeed αναμένεται… να γεμίσει από βίντεο- κάτι που θέλει και ο Zuckerberg. Μένει να δούμε πως θα εφαρμοστούν όλα στην πράξη. Και θα φανεί, αν τελικά πρέπει να ανησυχεί το Youtube.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − four =