αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook θέλει να προστατέψει τις εικόνες προφίλ των χρηστών. Και ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα πλάνο

Το Facebook θέλει να προστατέψει τις εικόνες προφίλ των χρηστών. Και ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα πλάνο

Ένα σύνηθες πρόβλημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook είναι η υποκλοπή εικόνων και κυρίως αυτών που χρησιμοποιούνται ως “προφίλ”.

Έναν ορμαθό μικρών και μεγάλων μέτρων παίρνει λοιπόν η εταιρία, ξεκινώντας τις δοκιμές της στην Ινδία. Οι χρήστες τις πλατφόρμας που είναι κάτοικοι της περιοχής και επιλέχθηκαν από το πρόγραμμα προστασίας, αποκτούν πλέον τη διασφάλιση ότι οι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να στείλουν, να διαμοιράσουν με άλλους ή να κατεβάσουν τις φωτογραφίες αυτών, ενώ όπου είναι δυνατό (βλ. Android OS) θα απαγορεύει στη συσκευή να τραβήξει κάποιο screenshot.

Η εικόνα προφίλ των χρηστών θα περιβάλλεται πλέον από ένα μπλε περίγραμμα που θυμίζει ασπίδα και που όπως αναφέρει η εταιρία, ακόμη και από μόνο του είναι αρκετό για να αποθαρρύνει έως και το 75% των επιτήδειων.

Ο λόγος που έγινε αυτή η κίνηση και πόσο δε στην Ινδία, είναι πως ο κοινωνικός γίγαντας ενημερώθηκε από διάφορους οργανισμούς της χώρας πως γυναίκες επέλεγαν να μην ανεβάσουν φωτογραφία προφίλ με το πρόσωπό τους από το φόβο της χρήσης αυτής από άλλους και έτσι σε συνεργασία με τους φορείς αυτούς προέβη σε αυτήν την κίνηση.

Άγνωστο παραμένει το πότε καθώς και το αν θα δούμε αυτό το χαρακτηριστικό έξω από τα σύνορα της Ινδίας.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =