αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook θέλει να δημιουργήσει τη δική του γειτονιά στην Καλιφόρνια. Και μοιάζει εντυπωσιακή

Το Facebook θέλει να δημιουργήσει τη δική του γειτονιά στην Καλιφόρνια. Και μοιάζει εντυπωσιακή

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που το Facebook έλαβε το ok για να κατασκευάσει τα νέα του κεντρικά γραφεία, που σχεδιάστηκαν από τον Frank Gehry, στο Menlo Park της Καλιφόρνιας και δύο χρόνια από τότε που μεταφέρθηκε σ’ αυτά. Τώρα, θέλει και πάλι να… επεκταθεί, με σχέδια εντελώς αντίθετα από …απομονωμένες λύσεις όπως το campus-διαστημόπλοιο της Apple. Αντίθετα, το Facebook θέλει στο “Willow Campus” του να υπάρχει μεγαλύτερη πρόσβαση στο κοινό.

Όπως διαβάζουμε στο Digitallife.gr, το νέο campus έχει σχεδιαστεί για να μπορούν εκεί να ζουν στην περιοχή και άλλοι πέραν των εργαζομένων στο Facebook, παρέχοντας στέγαση, καταστήματα λιανικού εμπορίου και δυνατότητες μεταφορών, τόσο στην εταιρεία όσο και στους γείτονες.

Η επίσημη κατάθεση του σχεδίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτό το μήνα, ενώ όπως σημειώνουν από το Facebook χαρακτηριστικά, μέρος του οράματός τους είναι να δημιουργηθεί μία γειτονιά που να παρέχει υπηρεσίες που να χρειάζεται η κοινότητα. Σκοπεύουν να κατασκευάσουν περίπου 1.500 νέες κατοικίες και πολλά καταστήματα, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κ.α, με στόχο να δημιουργηθούν χώροι προσιτής στέγασης, μία πραγματική γειτονιά κοντά στα headquarters της εταιρείας.

Η πρώτη φάση του project αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2021.

Investing in Menlo Park and the Community

Posted by Facebook Community on Donnerstag, 6. Juli 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + fourteen =