αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook θέλει να γίνει… TikTok. Και ετοιμάζεται να φέρει τα Reels

Το Facebook θέλει να γίνει… TikTok. Και ετοιμάζεται να φέρει τα Reels

Αφού δεν κατάφερε να το εξαγοράσει, η Facebook ακολούθησε πέρυσι το καλοκαίρι τον κλασικό δρόμο της αντιγραφής προκειμένου να προσφέρει στους χρήστες του Instagram κάτι παρόμοιο με το TikTok. Με αφορμή, μάλιστα, το μπλοκάρισμα του TikTok στην Ινδία από πέρυσι τον Ιούνιο και την αρνητική δημοσιότητα από τις διαμάχες με την κυβέρνηση Trump (άσχετα αν δεν έγιναν πράξη οι απειλές), η Facebook προχώρησε σε παγκόσμιο λανσάρισμα της λειτουργίας Reels από τον περασμένο Αύγουστο.

Το πρόβλημα, βέβαια, όταν έρχεσαι δεύτερος στον κόσμο της τεχνολογίας είναι ότι σπάνια καταφέρνεις να σημειώσεις την επιτυχία του πρωτοπόρου, αλλά η Facebook έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τις νέες λειτουργίες που ενσωματώνει κατά καιρούς στις υπηρεσίες χάριν στην τεράστια μάζα χρηστών που τις εκμεταλλεύονται. Εφόσον, λοιπόν, τα Reels δεν περπατάνε και τόσο στο Instagram τα πράγματα ίσως εξελιχθούν περισσότερο φέρνοντας τη λειτουργία και στην κύρια εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου Facebook.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Facebook πραγματοποιεί δοκιμές για να δώσει τη δυνατότητα άμεσου διαμοιρασμού των Reels από το Instagram στους λογαριασμούς των χρηστών στο Facebook, αλλά δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη διαδικασία. Η αρχή γίνεται και πάλι από την αγορά της Ινδίας, αλλά λογικά θα δούμε τα Reels να εμφανίζονται στα News Feed του Facebook πριν το τέλος του 2021.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 20 =