αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook ετοιμάζει νέα δικλίδα ασφαλείας. Μέσω… selfie

Το Facebook ετοιμάζει νέα δικλίδα ασφαλείας. Μέσω… selfie

Το Facebook μπορεί σύντομα να εφαρμόσει έναν νέο τύπο “captcha” προκειμένου να αναγνωρίσει την ταυτότητά σου όταν θέλεις να συνδεθείς στον λογαριασμό σου. Ο τρόπος αυτός είναι η εισαγωγή μιας selfie φωτογραφίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Techblog.gr, προς το παρόν δεν είναι σαφές πως θα ενσωματωθεί το νέο χαρακτηριστικό, αν θα είναι για περιπτώσεις όπου υπάρχει υποψία ότι κάποιος άλλος προσπαθεί να συνδεθεί ή αν θα είναι μια κανονική μέθοδος log-in. Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει το Facebook είναι ότι ο κύριος στόχος του συγκεκριμένου captha είναι να προστατέψει τα δεδομένα των χρηστών από τρίτους.

Διάφοροι χρήστες με αναρτήσεις τους στο Twitter αναφέρουν ότι το Facbook τους ζητά “μια φωτογραφία που απεικονίζει καθαρά το πρόσωπο” και στη συνέχεια υπόσχεται ότι θα σβήσει τη φωτογραφία από τους servers του, αφού ταυτοποιήσει τον χρήστη.

Μιλώντας στο Wired, εκπρόσωπος του Facebook ξεκαθάρισε ότι είναι ένα security feature που θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν καχύποπτες δραστηριότητες, σε διάφορα στάδια όπως η δημιουργία λογαριασμού, αποστολή Friend requests, ads payments ή editing ads.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το τι θεωρεί το σύστημα ως “ύποπτο” και το Facebook δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =