αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook αξίζει πλέον πάνω από 1 τρισ. δολάρια

Το Facebook αξίζει πλέον πάνω από 1 τρισ. δολάρια

Μεγάλη ώθηση στη μετοχή της Facebook Inc έδωσε η δικαστική απόφαση που απέρριψε σειρά προσφυγών περί μονοπωλιακής τακτικής εναντίον της, στέλνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και ενισχύοντας την απόλυτη κυριαρχία της στο Διαδίκτυο.

Οι προσφυγές των πολιτειακών και ομοσπονδιακών αρχών ανταγωνισμού αποσκοπούσαν στο να υποχρεώσουν την εταιρία του Facebook να εκχωρήσει τις παγκοσμίως δημοφιλέστατες εφαρμογές Instagram και WhatsApp, με τον ισχυρισμό ότι εξασφαλίζουν στην εταιρία υπερβολικά δεσπόζουσα θέση στην αγορά της ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο ο δικαστής Τζέιμς Μπόουσμπεργκ του δικαστηρίου στην Ουάσιγκτον αποφάνθηκε ότι οι προσφυγές ήταν «νομικώς ανεπαρκείς», μολονότι προέρχονταν και από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανταγωνισμού (FTC).

Η απόφαση για προσωρινή απόρριψη σημαίνει ότι αν και δε στοιχειοθετείται επαρκώς η προσφυγή, το δικαστήριο δίνει περιθώριο 30 ημερών το πολύ στους ενάγοντες να επανακαταθέσουν την προσφυγή τους με πιο πλήρη στοιχεία, προς νέα εκδίκαση.

Ο δικαστής απέρριψε και τις αιτιάσεις πολλαπλών αμερικανικών πολιτειών, θεωρώντας ότι καθυστέρησαν πάρα πολύ να προσβάλλουν την εξ αγοράς εκ μέρους της Facebook των θυγατρικών πλέον μέσων της, Instagram (που αποκτήθηκε το 2012) και WhatsApp (το 2014). Εδώ η απόρριψη είναι οριστική, μη επιτρέποντας επανακατάθεση των προσφυγών.

Το αποτέλεσμα αυτών των δικαστικών αποφάσεων τη Δευτέρα ήταν η σημαντική άνοδος κατά 4% περίπου της μετοχής της Facebook, φέρνοντας τη χρηματιστηριακή της αξίας πάνω από τα 1 τρισεκ. δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − one =