αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Facebook ανοίγει 700 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα- Ποια γνωστή εταιρία αναλαμβάνει την «διαχείριση»

Το Facebook ανοίγει 700 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα- Ποια γνωστή εταιρία αναλαμβάνει την «διαχείριση»

Το να αποκτήσει η Facebook γραφεία στην Ελλάδα και να ανακόψει το brain drain της χώρας φαντάζει μακρινό όνειρο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS24/7, για λογαριασμό του αμερικανικού κολοσσού των social media δημιουργείται από την εταιρεία Teleperformance ένα από τα μεγαλύτερα “εργοστάσια” που θα εξυπηρετούν τις τοπικές σελίδες σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα σε διεθνείς ιστότοπους εύρεσης εργασίας είχε αναρτηθεί αγγελία η οποία ενημέρωνε όσους έχουν μητρική γλώσσα ή μιλούν άψογα τα γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, σουηδικά, ουγγρικά, πολωνικά ή ρώσικα για ευκαιρία εργασίας ως “Social Media Content Editor” στην ηλιόλουστη Αθήνα για λογαριασμό του μεγαλύτερου online κοινωνικού δικτύου.

Η Facebook φέρνει μέσω Teleperformance 700 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πρώτες θέσεις εργασίας αφορούν στον έλεγχο των διαφημίσεων που ανεβαίνουν στην σελίδα της Facebook και το κατά πόσο αυτές είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η εταιρεία, δηλαδή να μην “περνάει”, μεταξύ των άλλων, απαγορευμένο, ακατάλληλο ή παραπλανητικό διαφημιστικό περιεχόμενο. Πέρα από τον έλεγχο του περιεχομένου οι νέοι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν τους διαφημιζόμενους που “κόπηκε” το περιεχόμενο τους για την αιτία και να τους κατευθύνουν στις περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξει βελτίωση του περιεχομένου.

Ήδη έχουν φθάσει και εκπαιδεύονται στα κτίρια της Teleperformance στην Αθήνα ομάδες οι οποίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες να εργάζονται για λογαριασμό της Facebook. Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάθος χρόνου οι θέσεις που θα δημιουργηθούν θα φθάσουν και τις 700. Το NEWS24/7 επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Teleperformance ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία καθώς ανέφερε ότι πάγια πολιτική της εταιρείας είναι να μην παρέχει στοιχεία για τις συνεργασίες της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =