αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook «ακούει» τις ηχογραφημένες συνομιλίες σου στο Messenger

Το Facebook «ακούει» τις ηχογραφημένες συνομιλίες σου στο Messenger

Με μια νέα σοβαρή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων είναι αντιμέτωπο το Facebook. Από ότι φαίνεται θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε… και στις prive συνομιλίες στο Messenger. Όπως λέει άρθρο του Bloomberg, η εταιρεία πληρώνει εκατοντάδες υπαλλήλους για να απομαγνητοφωνούν ηχητικά αποσπάσματα από τις συνομιλίες σας.

Οι υπάλληλοι που ρωτήθηκαν από το Bloomberg δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν από ποια υπηρεσία καταγράφηκε ο ήχος ή πως αποκτήθηκε, αλλά μόνο ότι έπρεπε να απομαγνητοφωνήσουν ηχητικά αρχεία. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της εταιρείας, αυτά τα κλιπ συμπεριλάμβαναν μερικές φορές “χυδαίο περιεχόμενο”.

Το Facebook από την άλλη δήλωσε στο Bloomberg ότι είχε σταματήσει να απομαγνητοφωνεί τα ηχητικά μηνύματα πριν από μια εβδομάδα, ακολουθώντας την Apple και την Google.

Το κοινωνικό δίκτυο ανέφερε ότι οι υπάλληλοι απλώς επαλήθευαν την απόδοση των εργαλείων της εταιρείας και το AI και ότι όλες οι συνομιλίες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ανώνυμες.

Η υπόθεση έρχεται στο φως μόλις μερικές ημέρες μετά το πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 5 δισ. δολαρίων που έλαβε το FB, για παραβιάση προσωπικών δεδομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =