αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook έχασε τη δικαστική διαμάχη για την Oculus- Θα πληρώσει 500 εκατ. δολάρια

Το Facebook έχασε τη δικαστική διαμάχη για την Oculus- Θα πληρώσει 500 εκατ. δολάρια

Βαριά ήττα για το Facebook και τον Mark Zuckerberg, στη δικαστική διαμάχη που είχε δημιουργηθεί με αφορμή τα πνευματικά δικαιώματα για την τεχνολογία της Oculus. Οι αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ δικαίωσαν την πλευρά της εταιρίας ZeniMax, η οποία υποστήριζε ότι η τεχνολογία της Oculus έχει υποκλαπεί από αυτούς.

Το πρόστιμο που καλείται τώρα να πληρώσει το Facebook ανέρχεται στα 500 εκατ. δολάρια, όπως μεταδίδει το CNBC. Η κόντρα, είχε να κάνει συγκεκριμένα με το VR Rift της Oculus. Η κατασκευάστρια παιχνιδιών ZeniMax υποστήριζε από την αρχή της υπόθεσης, ότι η εταιρία που ανήκει πλέον στον Zuckerberg, είχε υποκλέψει τις καινοτομίες που εφάρμοσε στην συγκεκριμένη συσκευή. Ο ιδρυτής του Facebook είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις αξιώσεις της ZeniMax.

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση, η COO του FB, Sheryl Sandberg, τόνισε ότι είναι δυσαρεστημένη με κάποια σημεία της απόφασης. Ενώ συμπλήρωσε ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν έφεση. Υπενθυμίζεται, ότι η Oculus πέρασε στην «οικογένεια» του Facebook το 2014. Σημειώνεται πάντως, ότι η εταιρία δεν κρίθηκε ένοχη για άλλες κατηγορίες, όπως αυτή που αφορούσε τα trade secrets, και έτσι «γλύτωσε» μεγαλύτερο οικονομικό πρόστιμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =