αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο email που πρέπει να στείλεις για να μεταθέσεις μια job interview (χωρίς να τα καταστρέψεις όλα)

Το email που πρέπει να στείλεις για να μεταθέσεις μια job interview (χωρίς να τα καταστρέψεις όλα)

Έχεις στείλει το βιογραφικό σου για την θέση που τόσο ήθελες. Η εταιρία σε κάλεσε για job interview, πιθανότατα με προγραμματισμό για μετά από αρκετές ημέρες. Κι όμως, όταν η ημέρα φτάνει, συμβαίνει το αναπάντεχο: Κάτι σου έτυχε και πρέπει να μεταθέσεις χρονικά την συνέντευξη. Και τώρα; Πως θα κάνεις την αλλαγή χωρίς να τα καταστρέψεις όλα;

Πρέπει να έρθεις σε επαφή με τον HR Manager και να του προτείνεις μια άλλη ημερομηνία. Χωρίς να «κάψεις» τις γέφυρες μαζί του. Το αμερικανικό The Muse παραθέτει ακριβώς το email που πρέπει να στείλεις. Δες το παρακάτω.

Καλησπέρα (το όνομα του interviewer),

Πρέπει να μεταθέσω την συνέντευξη που θα είχα μαζί σας, σχετικά με τη θέση του (ειδικότητα) στην (εταιρία).

Δυστυχώς, (ο λόγος της αναβολής). Έτσι ήθελα να σε ρωτήσω αν γίνεται να προγραμματίσουμε την συνέντευξη για πιο μετά. Είναι διαθέσιμος (2 ή 3 πιθανές ημερομηνίες). Λυπάμαι που χαλάω το πρόγραμμα σας την τελευταία στιγμή, αλλά είμαι ακόμα ενθουσιασμένος στην προοπτική να εργαστώ για εσάς.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Με εκτίμηση,
(το όνομα σου)

Το παραπάνω email θα σου δώσει αρκετές πιθανότητες για μια νέα ημερομηνία για την συνέντευξη. Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις… συνήθεια τις αλλαγές της τελευταία στιγμής. Σε κάθε περίπτωση, όταν παραστεί ανάγκη, είναι πιθανό η άλλη πλευρά να δίξει κατανόηση. Άλλωστε απρόοπτα συμβαίνουν σε όλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + four =