αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο e-Σκλαβενίτης στην Πάτρα

Το e-Σκλαβενίτης στην Πάτρα

Η Πάτρα αποτελεί τον τρίτο σταθμό για το ηλεκτρονικό κατάστημα της «Σκλαβενίτης», καθώς από την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του στην αχαϊκή πρωτεύουσα το eMarket. Επόμενος σταθμός, πριν από το τέλος του 2021, αναμένεται εκτός απροόπτου ότι θα είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ πριν από ένα μήνα το eMarket ξεκίνησε να εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Λάρισας. Η τελευταία ήταν η πρώτη πόλη μετά την Αθήνα στην οποία επεκτάθηκε το ηλεκτρονικό κατάστημα του ομίλου. Για το 2022 η εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» προγραμματίζει την επέκταση του ηλεκτρονικού της καταστήματος και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Με περισσότερους από 13.000 κωδικούς ειδών ευρείας κατανάλωσης, το eMarket της κορυφαίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα καλύπτει πλήρως την αχαϊκή πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας δέχεται παραγγελίες όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας και η πληρωμή γίνεται με όλους τους τρόπους που ισχύουν και στα φυσικά καταστήματα της εταιρείας. Οι παραδόσεις για αγορές άνω των 30 ευρώ είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο από 8 π.μ. έως 9 μ.μ.

Οπως και στη Λάρισα, η εξυπηρέτηση και η προετοιμασία των ηλεκτρονικών παραγγελιών για την περιοχή της Πάτρας πραγματοποιείται μέσω του τοπικού υπερμάρκετ της αλυσίδας, στο οποίο αναπτύχθηκαν όλες οι σχετικές υποδομές για την υποστήριξη της νέας υπηρεσίας (εγκατάσταση συστήματος αποδοχής, προετοιμασίας και αποστολής ηλεκτρονικών παραγγελιών). Σημειώνεται ότι εκτός από το ηλεκτρονικό κατάστημα της «Σκλαβενίτης», εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η συνεργασία της αλυσίδας με την εταιρεία efood σε ό,τι αφορά την παραγγελιοληψία και όχι τη διανομή των προϊόντων. Η παραγγελία μέσω efood παρέχεται στις ακόλουθες περιοχές: Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ηράκλειο Κρήτης, Ιωάννινα, Λάρισα, Πάτρα, Σέρρες και Τρίκαλα. Βεβαίως σε αυτή την περίπτωση οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν από μια μικρότερη ποικιλία κωδικών (5.500), ενώ υπάρχει ελάχιστο όριο παραγγελίας που είναι τα 30 ευρώ. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής της παραγγελίας και από το κατάστημα, υπηρεσία που δεν παρέχεται για την ώρα από το eMarket. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Convert Group, ο τζίρος των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ αυξήθηκε στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 κατά 117% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ ειδικά το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 60% σε σύγκριση με το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2020. Το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ υπολογίζεται ότι έφτασαν στα 140,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + eight =