αρχικηVIRALΤο Covid free χωριό στην Ιταλία που πουλάει σπίτια προς 1 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Covid free χωριό στην Ιταλία που πουλάει σπίτια προς 1 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Tο Τσινκουεφρόντι είναι ένα κουκλίστικο χωριό στη νότια περιοχή της Καλαβρίας. Πρόκειται για ένα Covid free χωριό, καθώς κατάφερε να εξαφανίσει τον κοροναϊό.

Τώρα ο δήμαρχος Μικέλε Κόνια ελπίζει να προσελκύσει περισσότερους κατοίκους, καθώς πολλοί νέοι έχουν φύγει και το όμορφο χωριό ερημώνει. Έτσι, θέτει προς πώληση σπίτια με μόλις ένα ευρώ. Ο δήμαρχος έδωσε στο εγχείρημά του το κωδικό όνομα «Επιχείρηση Ομορφιά».

Να μην ερημώσει το χωριό

«Η εύρεση νέων ιδιοκτητών για τα πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια που έχουμε, είναι ένα βασικό μέρος της επιχείρησης που έχω ξεκινήσει για να ανακτηθούν τα υποβαθμισμένα, χαμένα μέρη της πόλης» λέει ο δήμαρχος στο CNN.

«Μεγάλωσα στη Γερμανία όπου οι γονείς μου είχαν μεταναστεύσει και μετά επέστρεψα για να σώσω την γη μου. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν φύγει από εδώ τις τελευταίες δεκαετίες, αφήνοντας πίσω τους έρημα σπίτια. Δεν μπορούμε να υποκύψουμε στην εγκατάλειψη».

Κουκλίστικο χωριό

Παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από την φυσική ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Ασπρομόντε και έχει θέα τόσο στις ακτές του Ιονίου όσο και τις ακτές της Τυρρηνικής θάλασσας, το αστικό τοπίο της ιταλικής πόλης αποτελείται κυρίως από ετοιμόρροπες κατοικίες, λέει ο δήμαρχος.

«Βρισκόμαστε ανάμεσα στους αναζωογονητικούς λόφους και σε δύο ζεστές θάλασσες, ένα ποτάμι κυλά κοντά στο χωριό και οι παραλίες απέχουν μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο. Αλλά μια ολόκληρη συνοικία είναι εγκαταλελειμμένη, με άδεια σπίτια που είναι επίσης ασταθή και επικίνδυνα».

Πηγή: in.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + six =