αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο ChatGPT σε ρόλο… αρθρογράφου: Η τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει άρθρα για τον κολοσσό Buzzfeed

Το ChatGPT σε ρόλο… αρθρογράφου: Η τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει άρθρα για τον κολοσσό Buzzfeed

Αλμα πάνω από 200% σημείωσε η μετοχή του BuzzFeed στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έπειτα από δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία ψηφιακών μέσων να κάνει κινήσεις για να ενισχύσει το εκδοτικό της περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI) του ChatGPT.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το BuzzFeed θα χρησιμοποιήσει σύντομα την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει το εκδοτικό περιεχόμενο για το κοινό του. Η εφημερίδα επικαλείται σημείωμα που απέστειλε στο προσωπικό ο CEO Jonah Peretti. Η εταιρεία θα βασιστεί στην OpenAI, που δημιούργησε το ChatGPT, για να δημιουργήσει εξατομικευμένο περιεχόμενο, όπως τα δημοφιλή κουίζ και οι λίστες του BuzzFeed.

Η εταιρεία εξακολουθεί να επικεντρώνεται στη δημοσιογραφία που δημιουργείται από τον άνθρωπο, δήλωσε εκπρόσωπος του BuzzFeed στη WSJ.

«Το 2023 θα δείτε εμπνευσμένο από την τεχνητή νοημοσύνη περιεχόμενο να μετακινείται από το στάδιο του R&D στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας, ενισχύοντας την μπειρία των κουίζ, παρέχοντας υλικό για brainstorming και εξατομικεύοντας το περιεχόμενο για το κοινό μας» γράφει ο διευθύνων σύμβουλος του BuzzFeed, Jonah Peretti, σε υπόμνημα προς τους υπαλλήλους. «Η δημιουργική διαδικασία θα γίνεται όλο και περισσότερο υποβοηθούμενη από την τεχνητή νοημοσύνη και θα υποστηρίζεται από την τεχνολογία», σημειώνει ο Jonah Peretti στο υπόμνημα, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το BuzzFeed έκλεισε επίσης συμφωνία με τη Meta, η οποία θα πληρώσει τον εκδοτικό οργανισμό εκατομμύρια δολάρια για να φέρει περισσότερους δημιουργούς στο Facebook και το Instagram.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + ten =