αρχικηVIRALΤο cafe με βιβλιοθήκη άνω των 2.000 τίτλων. Μπορείς να πας για διάβασμα ή δουλειά με laptop

Το cafe με βιβλιοθήκη άνω των 2.000 τίτλων. Μπορείς να πας για διάβασμα ή δουλειά με laptop

Ξεκίνησαν να φτιάξουν ένα βιβλιοπωλείο που θα κερνά καφέ και δημιούργησαν τελικά ένα καφέ που κερνά… βιβλία. Η Αθηνά Χατζησυμεωνίδου και η 27χρονη κόρη της Φωτεινή Μπόγδου πριν από μια τριετία έφτιαξαν στην Αιγαίου το Coffice, έναν πολυχώρο στη Θεσσαλονίκη, όπου μπορεί κανείς να πιει ήσυχα τον καφέ του, διαβάζοντας παράλληλα το βιβλίο του από την πλούσια λογοτεχνική και επιστημονική βιβλιοθήκη που υπάρχει εκεί, ή να μελετήσει για τις εξετάσεις του στα ειδικά αναγνωστήρια ή ακόμα και να προγραμματίσει τα επαγγελματικά του ραντεβού. Μάλιστα, η βιβλιοθήκη του Coffice λειτουργεί και ως δανειστική, αφού μπορεί κανείς να πάρει βιβλία σπίτι, ενώ, αν επιλέξει να ξεκινήσει εκεί το διάβασμα, μπορεί να αφήσει το βιβλίο του… κάβα και να επιστρέψει κάποια άλλη στιγμή για να το συνεχίσει.

Η Αθηνά Χατζησυμεωνίδου, που είναι και συγγραφέας, είναι η ψυχή του Coffice, ενώ η Φωτεινή Μπόγδου το μυαλό, αφού αυτή πήρε την αρχική ιδέα της μητέρας της και της έδωσε σάρκα και οστά.

Στο Coffice υπάρχει ένας κεντρικός χώρος στο ισόγειο, με μπαρ και τραπεζάκια, αλλά και με μια βιβλιοθήκη με περισσότερους από 1.400 λογοτεχνικούς τίτλους. Σε έναν δεύτερο όροφο, ο οποίος βλέπει μέσα στο μαγαζί, έχει διαμορφωθεί ένας χώρος αναγνωστηρίου, όπου υπάρχει μια βιβλιοθήκη με επιστημονικά βιβλία, 700 τον αριθμό, στην οποία μάλιστα σχεδιάζεται να προστεθούν προσεχώς και πανεπιστημιακά συγγράμματα. Στο επόμενο διάστημα δε στη βιβλιοθήκη του Coffice θα καταχωρηθούν άλλοι 1.400 τίτλοι βιβλίων. Λίγο χαμηλότερα από το ισόγειο, όπου κατεβαίνει κανείς μερικά σκαλιά, υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος εκδηλώσεων, που χρησιμοποιείται για ομιλίες και διάφορα events τέχνης και λόγου, ο οποίος, όταν δεν αξιοποιείται για τον σκοπό αυτό, λειτουργεί επίσης ως αναγνωστήριο.

Πηγή: voria.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 11 =