αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤο brand με handmade προϊόντα που ξεκίνησε από το μηδέν και αναπτύχτηκε μέσα από τα social media και συνεργασίες με bloggers

Το brand με handmade προϊόντα που ξεκίνησε από το μηδέν και αναπτύχτηκε μέσα από τα social media και συνεργασίες με bloggers

Το έχουμε ξανά πει: Οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει τα δεδομένα λίγο πιο εύκολα. Έτσι, ένα project μπορεί να ξεκινήσει από το μηδέν, με χαμηλό μπάτζετ, και να αναπτυχθεί μέσα από το ίντερνετ. Κάτι τέτοιο ξεκίνησε πριν από περίπου 1 χρόνο η Elena Babrouskaya. Στην Ελλάδα της κρίσης. Δημιούργησε το brand Handmade by Fei, μαζί με την μητέρα της, το οποίο περιλαμβάνει χειροποίητες τσάντες και παντόφλες.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το πως είναι να ξεκινάει κάποιος ένα project από το μηδέν, πως καταφέρνει η ίδια να το «τρέχει» παράλληλα με την καθημερινή δουλειά της, ενώ εξηγεί και το πως δουλεύουν οι συνεργασίες με τους bloggers.

Πως είναι να ξεκινά κάποιος ένα δικό του project από το μηδέν; Τι θετικά και τι δυσκολίες έχετε δει εσείς;

Το να ξεκινήσεις ένα δικό σου project από το μηδέν είναι αρκετά δύσκολο. Εμείς τη δική μας δουλειά  ξεκινήσαμε βλέποντας την και σαν χόμπι όχι μόνο σαν επιχείρηση, ήταν κάτι που μας προσέφερε χαρά. Το ξεκίνησε η μητέρα μου που είναι και ζωγράφος και γενικά κατέχει πολλές τέχνες οπως το πλέξιμο και το ράψιμο. Στη συνέχεια ακολούθησα και εγώ βάζοντας μέσα στις παραδοσιακές τεχνικές και την δική μου πιο μοντέρνα αποψη. Φυσικά πάντα στην αρχή υπάρχουν δυσκολίες Στην δική μας περίπτωση περισσότερες ήταν οικονομικές Γιατί μία δουλειά που έχει να κάνει με την Δημιουργία  χρειάζεται Συνεχόμενη αγορά υλικών.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το brand που έχετε δημιουργήσει;

Το βασικότερο κομμάτι του Brand μας είναι χειροποίητη πλεκτή τσάντα και μερικούς μήνες πριν ξεκινήσαμε με ένα νέο προϊόν, όπως χειροποίητες πλεκτές παντόφλες . Οι παντόφλες και οι  τσάντες μας κατασκευάζονται από την αρχή μέχρι το τέλος στο χέρι . Το ποιοτικό χειροποίητο προϊόν δεν είναι ποτέ εκτός μόδας ,  στην εποχή που ζούμε εμεις προσπαθούμε να προσφέρουμε κάτι μοναδικό.  Με ένα χειροποίητο προϊόν μπορούμε να κάνουμε είτε καθημερινή  είτε βραδινή  μας εμφάνιση πιο Ιδιαίτερη.

«Τρέχετε» το project σας παράλληλα με την καθημερινή δουλειά σας. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό;

Αν μου έλεγε κάποιος ένα χρόνο πριν ότι θα μπορέσω να συνδυάσω αυτά τα δύο, θα έλεγα ότι είναι ακατόρθωτο. Στάθηκα όμως τυχερή και συνδυάζω δύο δουλειές τις οποίες τις αγαπώ, και επειδή το project μας  το βλέπω σαν  ένα παιδί το οποίο μεγαλώνει σταδιακά  μου δίνει χαρά και δύναμη να συνεχίσω.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της προώθησης, κλείνετε μάλιστα και συνεργασίες με bloggers. Πως βλέπετε να λειτουργεί στην πράξη αυτό το next generation μοντέλο;

Ξεκινώντας τις συνεργασίες με τα bloggers ήταν κάτι άγνωστο για μένα, οταν άρχισαν να έρχονται προτάσεις δεν σου κρύβω ήμουν αρκετά επιφυλακτική .  Πλέον όμως  αισθάνομαι τυχερή που μου δίνεται ευκαιρία να συνεργάζομαι με τόσο δημιουργικούς νέους ανθρώπους .

Έχω συνεργαστεί στο παρελθόν μόνο  με έλληνες bloggers, τώρα  βρίσκομαι σε συζητήσεις για μία συνεργασία με μία fashion blogger στην Ελβετία. Για το project μας είναι βεβαίως  διαφήμιση η οποία γίνεται με απίστευτα δημιουργικό τρόπο.

Ξεκινήσατε την επιχειρηματική σας προσπάθεια πριν από περίπου 1 χρόνο, μέσα στην κρίση. Όταν το ανακοινώσατε αυτή σας την πρόθεση σε φίλους και γνωστούς, ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις;

Επειδή Το βασικότερο κομμάτι του project μας είναι δημιουργικό και κάθε προϊόν που βγαίνει είναι κάτι  ξεχωριστό, πάντα οι αντιδράσεις από όλο τον κόσμο ήταν  πολύ θετικές .  Και θα ήθελα να τονίσω στους νέους δημιουργούς, ποτέ να μην παρατάτε τα όνειρα σας , στο τέλος πάντα θα υπάρχει ανταμοιβή!

 

 

*Στην πρώτη φωτογραφία, βλέπουμε την συνιδρύτρια του brand, Elena Babrouskaya.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =