αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Bitcoin σε υψηλό έξι εβδομάδων

Το Bitcoin σε υψηλό έξι εβδομάδων

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου βρέθηκε το bitcoin, το οποίο έχει ενισχυθεί από πρωτοβουλίες της αγοράς crypto στις οποίες συμμετέχουν σημαντικοί παίκτες από τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ειδικότερα, το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 3% και διαπραγματεύθηκε στα 28.720 δολάρια την Τετάρτη. Μικρότερα κρυπτονομίσματα όπως τα Ether, Cardano και Solana σημείωσαν επίσης κέρδη.

To 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τα κρυπτονομίσματα. Χάθηκαν περισσότερα από 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το bitcoin παραμένει πολύ κάτω από την υψηλό που έφτασε στην περίοδο της πανδημίας, στα σχεδόν 69.000 δολάρια.

Οι επενδυτές της αγοράς έχουν αντιδράσει θετικά στην έναρξη λειτουργίας του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης EDX Markets, που υποστηρίζεται από εταιρείες όπως η Citadel Securities, η Fidelity Digital Assets και η Charles Schwab.

Μια άλλη εξέλιξη που έχει θετική επίδραση στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι η υποβολή αίτησης για δημιουργία ενός Bitcoin spot ETF από την BlackRock και την WisdomTree, κάτι που θα αποτελέσει όχημα για τους μεγάλους επενδυτές ώστε να επενδύσουν στο bitcoin.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, η Deutsche Bank έχει υποβάλει αίτηση για ρυθμιστική άδεια για τη λειτουργία μιας υπηρεσίας φύλαξης για ψηφιακά assets.

Αυτές οι εξελίξεις «απορρόφησαν» μέρος της δυσφορίας που προκάλεσαν οι νέες αγωγές που κατατέθηκαν κατά των Binance και Coinbase.

Το κλίμα στην αγορά διαμορφώνουν επίσης μακροοικονομικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής για περαιτέρω νομισματική σύσφιξη στις ΗΠΑ μετά το «φρένο» στις αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed αυτόν τον μήνα.

Οι traders αναμένουν επίσης περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την κλίμακα της αναμενόμενης οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα, όπου η κεντρική τράπεζα μείωσε πρόσφατα το κόστος δανεισμού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 14 =