αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Beat στηρίζει το έργο του Bloode και προσφέρει δωρεάν μετακίνηση στους αιμοδότες

Το Beat στηρίζει το έργο του Bloode και προσφέρει δωρεάν μετακίνηση στους αιμοδότες

Το Beat σε συνεργασία με το Bloode ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν στα κέντρα αιμοδοσίας εύκολα και με ασφάλεια. 

Μία από τις συνέπειες της καραντίνας είναι και η μείωση των αποθεμάτων αίματος από τον δικαιολογημένο φόβο των αιμοδοτών και την δυσκολία να προσέλθουν στα νοσοκομεία. Όπως επιβεβαιώνει το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η επιδημία του ιού “αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στην ασφάλεια των μεταγγιζόμενων ασθενών”, με κίνδυνο να χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές, και μάλιστα όχι από την πανδημία. Η προσέλευση για αιμοδοσία έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΕΑ. Αυτό εντείνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα για την κάλυψη των αναγκών.

Tο Bloode είναι η πρώτη ψηφιακή κοινότητα που βοηθά τους εθελοντές αιμοδότες να μεταβούν για αιμοδοσία στο πλησιέστερο κέντρο αιμοδοσίας, ακόμη και εκτός νοσοκομείων. Αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη δημόσια υγεία η εύκολη πρόσβαση στα κέντρα αιμοδοσίας είναι ακόμη πιο σημαντική. Επικοινωνώντας με την ομάδα του Bloode, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί και να κλείσει το ραντεβού του.

Παράλληλα, ο εθελοντής αιμοδότης θα λάβει από το Bloode και δυο προπληρωμένες διαδρομές αξίας 7 ευρώ η καθεμία, ώστε να μεταβεί στο κέντρο αιμοδοσίας με άνεση και ασφάλεια, με ένα από τα συνεργαζόμενα ταξί του Beat. 

Για περισσότερες πληροφορίες, το Bloode έχει συγκεντρώσει όλα τα σημεία αιμοδοσίας που σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι πιο ασφαλή κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο www.bloode.org/coronavirus/ 

Απαραίτητο είναι κατά τη μετακίνηση για αιμοδοσία ο αιμοδότης να έχει μαζί του τη βεβαίωση κίνησης Β1 (μετακίνηση για ιατρικούς λόγους) ή να έχεις στείλει SMS με τον αριθμό 1 στο 13033.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 11 =