αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Athens Heart είναι κοντά στο να αλλάξει «χέρια»- Τι νέο αναμένεται να δούμε εκεί

Το Athens Heart είναι κοντά στο να αλλάξει «χέρια»- Τι νέο αναμένεται να δούμε εκεί

Μία δεκαετία συμπληρώνεται φέτος από τότε που ξεκίνησε η αναζήτηση- αρχικά από την Pasal Development και στη συνέχεια από τις πιστώτριες τράπεζες- επενδυτή για το εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς 180 στον Ταύρο. Η είσοδος όμως, τον τελευταίο ένα χρόνο στο κάδρο των συζητήσεων της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Hines, άλλαξε τα δεδομένα του εκκολαπτόμενου deal.

Η αμερικανική εταιρεία, ύστερα από διαπραγματεύσεις με την Εθνική Τράπεζα και την εταιρεία ειδικού σκοπού Doreco που διαχειρίζεται το Athens Heart, έχει καταλήξει σε συμφωνία για την απόκτηση του εμπορικού κέντρου. Ωστόσο, προκειμένου αυτή να ενεργοποιηθεί, θα πρέπει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να πραγματοποιηθεί, σε πρώτη φάση, ένας αριθμός μισθώσεων στο εμπορικό κέντρο, που πρόκειται να αλλάξει concept. Την πλήρη αλλαγή του υφιστάμενου μίγματος χρήσεων με στόχο να αυξηθούν οι πωλήσεις και κατά συνέπεια το IRR και οι λοιποί δείκτες απόδοσης προβλέπει το σχέδιο αναδιοργάνωσης του Athens Heart.

Έτσι, εν είδει market test, αυτή τη στιγμή, συνάπτονται μισθωτικές συμφωνίες και όταν συμπληρωθεί ένας επαρκής αριθμός, η Hines θα προχωρήσει στην εξαγορά του εμπορικού κέντρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο “προϊόν” εμπορίου και αναψυχής, που σχεδιάζεται για το Athens Heart, προσελκύει σημαντικό μισθωτικό ενδιαφέρον, γεγονός που φέρνει πιο κοντά στην ολοκλήρωση το deal.

Το ομολογιακό

Το 2010 η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε προς την Doreco ομολογιακό δάνειο, ύψους 55 εκατ. ευρώ, με το σύνολο των δανείων (μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων) να ανέρχεται στις 31 Δεκεμβρίου 2016 σε 57,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας.

Ωστόσο, η αδυναμία αποπληρωμής του δανείου οδήγησε στην εγγραφή προσημείωσης του Athens Heart, που διαθέτει 20.000 τ.μ. εκμισθώσιμων χώρων, για το οποίο αντικείμενο των συζητήσεων είναι η είσοδος της Hines ως στρατηγικού επενδυτή.

Η Hines

Η απόκτηση του Athens Heart, εάν κι εφόσον ολοκληρωθεί, θα είναι η τρίτη επένδυση της Hines στην ελληνική αγορά ακινήτων από τον Ιούνιο του 2017. Τότε είχε αγοράσει, έναντι περίπου 33 εκατ. ευρώ, το ξενοδοχείο Athens Ledra, που ανακαινίστηκε και λειτουργεί από τον περασμένο Αύγουστο ως Grand Hyatt Athens. Πριν από λίγες ημέρες, η Hines αγόρασε, προς 7 εκατ. ευρώ, την έκταση της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη επί της Λεωφόρου Κηφισού και της οδού Ηρούς, όπου ο βραχίονας ακινήτων της BlackRock θα υλοποιούσε τoν εμπορικό πολυχώρο Academy Gardens. Εκεί, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σχεδιάζεται η κατασκευή υποκαταστήματος του γαλλικού ομίλου Leroy Merlin.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =