αρχικηVIRALΤο Amazon Echo… θα βοηθήσει στην εξιχνίαση φόνου

Το Amazon Echo… θα βοηθήσει στην εξιχνίαση φόνου

Ο εισαγγελέας Nathan Smith του Benton Country στο Αρκάνσας των Η.Π.Α. ζήτησε με ένταλμα από την Amazon αρχεία για τη διερεύνηση μιας δολοφονίας, τα οποία προέρχονται από τον ψηφιακό οικιακό βοηθό Echo. Οι αρχές ζητούν να παραδοθούν τα ηχογραφημένα αρχεία από τη συσκευή Amazon Echo του James Bates, ο οποίος κατηγορείται για το στραγγαλισμό του συνεργάτη του, Victor Collins. Ο Collins βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του πρώτου τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει το CNN Greece, οι αρχές ζήτησαν από την Amazon πιθανές φωνητικές καταγραφές που μπορεί να έκανε η συσκευή Echo, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Amazon αρνήθηκε να τις δώσει αρχικά αλλά όπως φαίνεται θα δοθούν τελικά μετά την έκδοση εντάλματος.

Το Amazon Echo δεν λειτουργεί ως συσκευή ηχογράφησης, αλλά οι φωνητικές αλληλεπιδράσεις του χρήστη με την ψηφιακή βοηθό Alexa καταγράφονται για να αποσταλούν στους servers της Amazon και από εκεί να εξυπηρετηθεί το αίτημα τους.

Από την πλευρά της η δικηγόρος του κατηγορούμενου Kimberly Weber ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά τέτοιου είδους στοιχεία στην δίκη μια και πρόκειται για προσωπικά δεδομένα.Ο Joel Reidenberg, του Πανεπιστημίου Fordham μιλώντας στο CNN ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η υπόθεση αναμένεται να αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης, καθώς η παράδοση των αρχείων από την Amazon θα δημιουργήσει προηγούμενο για παρόμοιες περιπτώσεις. Το Echo μπορεί να αναπαράγει ηχητικά αρχεία, να απαντά στις ερωτήσεις του χρήστη, αλλά και να εκτελεί εντολές για λειτουργίες συσκευών της κατοικίας, οι οποίες είναι συνδεδεμένες μαζί της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =