αρχικηVIRALΤο… Airbnb των πολυτελών ξενοδοχείων: Η νέα τάση που εξαπλώνεται συνεχώς

Το… Airbnb των πολυτελών ξενοδοχείων: Η νέα τάση που εξαπλώνεται συνεχώς

Νέα τάση που αποκτά ολοένα και περισσότερους ακολούθους αποτελούν τα ξενοδοχεία μακράς διαμονής, τα οποία συνεχώς αυξάνονται. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να μένουν σε τέτοια καταλύματα για μεγάλα χρονικά διαμερίσματα εγκαταλείποντας τα «παραδοσιακά» διαμερίσματα και τις λύσεις τύπου Airbnb.

Σύμφωνα με το Business Insider οι πελάτες των πολυτελών κατά βάση ξενοδοχείων μακράς διαμονής είναι πλούσιες οικογένειες και άτομα που θέλουν την άνεση και τη «ζεστασιά» που προσφέρει ένα διαμέρισμα Airbnb αλλά χωρίς να έχουν να κάνουν με τα προβλήματα του check-in και τα διάφορα απρόοπτα που εμφανίζονται στις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία βρίσκονται συχνά στα κέντρα των πόλεων και συχνά διαθέτουν περισσότερη «προσωπικότητα» από ένα δωμάτια σε ένα ξενοδοχείο, αναφέρει η Wall Street Journal. «Νιώθεις ότι είσαι σε ένα διαμέρισμα που θα μπορούσε να είναι το σπίτι σου», αναφέρει ο Ντέιβιντ Γκράσο συνιδρυτής του ξενοδοχείου Roost Apartment Hotels στη Φιλαδέλφεια.

Οι σουίτες του Roost έρχονται πλήρως εξοπλισμένες με κουζίνα, πλυντήριο και στεγνωτήριο. Ακόμη διαθέτουν 4Κ τηλεοράσεις Apple, χειροποίητα χαλιά και καφετιέρες Chemex. Κάποιες απ’ αυτές τις σουίτες έχουν κοινόχρηστους χώρους, γυμναστήρια, δωμάτια συσκέψεων καθώς και υπηρεσίες προσωπικού βοηθού. Ακόμη οι ενοικιαστές έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσίες όπως αυτή της οικιακής βοηθού, του συνοδού σκύλων καθώς και του personal trainer.

Τα ξενοδοχεία μακράς διαμονής είναι πιο ακριβά από ένα τυπικό διαμέρισμα. Όμως, όπως αναφέρει η Wall Street Journal προσφέρουν πολλές ευκολίες για τους ενοικιαστές. Δεν χρειάζεται κάποιος να δώσει εγγύηση, να αγοράσει έπιπλα ή σχεδόν οτιδήποτε για το διαμέρισμα, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για φως-νερό-τηλέφωνο και μπορεί να φύγει όποτε θέλει.

Τα συγκεκριμένα καταλύματα αυξάνονται συνεχώς στις ΗΠΑ. Σήμερα υπάρχουν περίπου 456.000 ξενοδοχεία μακράς διαμονής στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία της STR η οποία διαθέτει στατιστικά για την ξενοδοχειακή βιομηχανία με τον αριθμό τους να καταγράφει αύξηση 34% την τελευταία πενταετία. Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία τα συγκεκριμένα διαμερίσματα είναι κλεισμένα το 77% του χρόνου, ενώ ο μέσος όρος των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ είναι 70,2%.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =