αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «8» είναι ίσως το πιο περίεργο κτίριο γραφείων που θα δεις στα Βόρεια Προάστια (ΦΩΤΟ)

Το «8» είναι ίσως το πιο περίεργο κτίριο γραφείων που θα δεις στα Βόρεια Προάστια (ΦΩΤΟ)

Βρίσκεται στο Μαρούσι και σίγουρα αν περάσεις από εκεί θα τραβήξει το βλέμμα σου. Είναι το συγκρότημα κτιρίων με το απρόσμενο όνομα «8». Όπως απρόσμενη είναι και η όψη του. Αποτελείται από δύο διακριτούς όγκους σε επαφή μεταξύ τους κατά μήκος του άξονα ανατολής – δύσης. Ενώ εκεί στεγάζονται διάφορα γραφεία.

Η είσοδος στους δύο όγκους του κτιρίου γίνεται από μια κεντρική είσοδο, η οποία βρίσκεται στο σημείο συμβολής τους. Εξωτερικά, πιστοί στη βασική σχεδιαστική στρατηγική, οι μελετητές δημιούργησαν μία όψη με έντονο χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας λευκά στοιχεία που αγκαλιάζουν το κτίριο, ενώ συγχρόνως εξασφαλίζουν την προστασία των χρηστών από τον ήλιο.

Εσωτερικά, η διαρρύθμιση βασίστηκε στον αριθμό οκτώ (σε αυτό το χαρακτηριστικό οφείλεται η ονομασία του συγκροτήματος – «Οκτώ»), ώστε η κίνηση να δημιουργεί τεμνόμενους άξονες καθώς και κυκλικές κινήσεις, ανοίγοντας και κλείνοντας κατά την κίνηση προς το εσωτερικό και το εξωτερικό και αναδεικνύοντας ολόκληρη την άποψη του κτιρίου τόσο προς το εσωτερικό του, όσο και το εξωτερικό του. Επιπλέον, δημιουργείται ένα κεντρικό αίθριο, γύρω από το οποίο αναπτύσσονται τα γραφεία, ενώ στον τρίτο όροφο δημιουργείται βατό φυτεμένο δώμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 18 =