αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο 43% των Millennials θέλει να αλλάξει δουλειά εντός 2ετίας. Και όχι λόγω του μισθού

Το 43% των Millennials θέλει να αλλάξει δουλειά εντός 2ετίας. Και όχι λόγω του μισθού

Οι εργασιακές συνήθειες των millenials περιλαμβάνουν και τη μεταπήδηση από δουλειά σε δουλειά εντός διετίας και την επιθυμία τους για ποικιλία στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα της Deloitte, στην οποία συμμετείχαν 10.455 γεννημένοι μεταξύ του 1983 και του Δεκεμβρίου του 1994 από 36 χώρες, ανακάλυψε ποια είναι τα χαρακτηριστικά των εταιρειών που κρατούν τους εργαζόμενους «πιστούς» και ποιες είναι οι εταιρείες που αποθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να μείνουν και να εξελιχθούν, ωθώντας τους να αναζητήσουν απασχόληση κάπου αλλού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 43% των millenials σχεδιάζει να εγκαταλείψει την τρέχουσα εργασία του εντός δύο ετών και μόνο το 28% σχεδιάζει να παραμείνει σε αυτή πέραν των πέντε ετών.

Αν και ο μισθός θα ήταν η αναμενόμενη εξήγηση σε αυτή τη συχνή αλλαγή απασχόλησης, αποδεικνύεται ότι και άλλοι παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στη λήψη τέτοιων αποφάσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι millenials που εργάζονται σε μεγάλες, ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν πάψει να πιστεύουν ότι τα διευθυντικά στελέχη ακολουθούν τους κανόνες δεοντολογίας. Και αυτή τους η πίστη προκύπτει από το γεγονός ότι θέλουν να εργάζονται για μια επιχείρηση που βελτιώνει την κοινωνία.

Σύμφωνα με τον Πούνιτ Ρένγεν, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deloitte Global: «Τα αποτελέσματα της φετινής έρευνας δείχνουν ότι οι ταχείες κοινωνικές, τεχνολογικές και γεωπολιτικές αλλαγές των προηγούμενων ετών, επηρέασαν τις αντιλήψεις των millenials και όσον αφορά τον εργασιακό τους χώρο. Και αυτό θα έπρεπε να αφυπνίσει τις ηγεσίες ανά τον κόσμο».

Ουσιαστικά, αν μια επιχείρηση θέλει να διατηρήσει στο δυναμικό της κάποιον millenial, θα πρέπει να επιδείξει ανεκτικότητα, να εστιάσει στην αμοιβή και την κουλτούρα της εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 8 =