αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο 38% των business leaders φέρνουν δουλειά στο σπίτι. Και γιατί πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν

Το 38% των business leaders φέρνουν δουλειά στο σπίτι. Και γιατί πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν

Είναι Σαββατοκύκιακο. Οι φίλοι σε ρωτούν αν θα βγεις για ποτό, για σινεμά ή για φαγητό. Αλλά εσύ δεν έχεις αποφασίσει να κάνεις ίποτα από αυτά. Μάλλον έχεις να απαντήσεις σε κάποια επαγγελματικά emails, να ετοιμάσεις κάποια παρουσίαση ή να ολοκληρώσεις κάποια δουλειά που ξέμεινε από την τρέχουσα εβδομάδα.

Αυτό κάνουν πολλοί business leaders. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του US Bureau of Labor Statistics, το 38% των business leaders φέρνουν δουλειά στο σπίτι. Εργάζονται στο σαλόνι τους, στο κρεβάτι τους, το ΣΚ, στις αργίες. Σχεδόν πάντα! Και δεν είναι μόνο οι leaders που το κάνουν αυτό. Κάποιοι που έχουν ένα πανεπιστημιακό πτυχίο, αμείβονται σχετικά καλά, και έχουν βλέψεις για προαγωγή, το κάνουν επίσης.

Η ίδια έρευνα έδειξε, ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι για τουλάχιστον 2 ώρες, σχεδόν κάθε ημέρα. Και έρχονται μεγαλύτερα προβλήματα: ο leaders που εργάζεται στο σπίτι, έχει την προσμονή να κάνουν το ίδιο και οι υπάλληλοι του. Και μάλιστα, είναι ένα από τα βασικά του κριτήρια για το αν είναι αφοσιωμένοι οι εργαζόμενοι.

Τελικά, μια τέτοια τακτική, με συνεχή δουλειά, αποφέρει καρπούς; Μάλλον όχι. Έρευνα του Stanford, έδειξε ότι ο «μαγικός» αριθμός ωρών εργασίας την εβδομάδα, είναι 48. Όποιος εργάζεται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα, μάλλον δεν είναι τόσο παραγωγικός.

Αν είσαι από αυτούς που εργάζονται συνεχώς λοιπόν, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις, όπως σημειώνει το inc.com. Σίγουρα, θα υπάρξουν ημέρες ή ΣΚ που υπάρχει πολύ δουλειά και θα πρέπει να εργαστείς επιπλέον ώρες. Όμως, αυτή είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Πάρε την πρωτοβουλία να βγεις το Σαββατοκύριακο. Και παρότρυνε και τους υπαλλήλους που βρίσκονται κάτω από εσένα να κάνουν το ίδιο. Είναι σίγουρο, ότι θα είστε πιο ανανεωμένοι στην συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 15 =