αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο 26% των κατόχων iPhone λέει ότι θα αγοράσει το νέο μοντέλο της Apple. Μόλις το 2% θα κάνει αλλαγή σε Android

Το 26% των κατόχων iPhone λέει ότι θα αγοράσει το νέο μοντέλο της Apple. Μόλις το 2% θα κάνει αλλαγή σε Android

Μια από τις πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις της χρονιάς είναι το iPhone 8,π που θα έρθει το φθινόπωρο με αφορμή τα 10α γενέθλια του κινητού της Apple. Θα είναι ένα από τα καλύτερα κινητά της εταιρείας μέχρι σήμερα και το πρώτο iPhone με οθόνη OLED.

Το iPhone 8 μας έχει απασχολήσει αρκετά ως προς το πως θα επιλέξει να το κάνει η Apple μέσα και έξω. Το μεγάλο ερώτημα στο τέλος είναι πόσοι προτίθενται να το αγοράσουν.

Το πρώτο δείγμα μας το δίνει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ από το Branding Brand και φάνηκε ότι το 26% των κατόχων iPhones σχεδιάζει να αγοράσει το iPhone 8. Το 14% θα πάει στη σειρά iPhone 7 και το 12% στα iPhone 6. Υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξεως του 2% που δηλώνει πως θα κάνει την αλλαγή σε Android smartphone, ενώ το 1% αναμένεται να αγοράσει το iPhone SE.

Η Apple πρόσφατα ανακοίνωσε το iOS 11 και η έρευνα δείχνει πως το 44% των ερωτηθέντων ζητά βελτιώσεις στο λειτουργικό σύστημα. Περίπου 1 στους 4 θέλει νέο design στα iPhones.

iphone 8 survey

Όσο για τους λόγους που οι χρήστες αγοράζουν το iPhone, το 65% απαντά για κλήσεις, το 60% για να ακούει μουσική και επειδή είναι “κουλ”. Το ποσοστό που δήλωσε πως αγοράζει το iPhone επειδή είναι “κουλ”, ξεπερνά όσους είπαν ότι το θέλουν για να σερφάρουν στο ίντερνετ και να στέλνουν μηνύματα και email (58%).

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε γιατί δεν αγοράζουν οι χρήστες το iPhone. Ο κύριος λόγος είναι η τιμή. Το 49% δεν το αγοράζει επειδή είναι πολύ ακριβό, το 42% λέει πως δεν θα αγοράσει το iPhone επειδή δεν χρειάζεται άλλη συσκευή. Το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν θα αγόραζε iPhone επειδή δεν χρειάζεται τα features και τις δυνατότητές του και ότι είναι ικανοποιημένοι με τη συσκευή που έχουν.

Με την τιμή του iPhone 8 να έχει ακουστεί γύρω στα 1.000 δολάρια, μένει να δούμε πως θα τα πάει σε πωλήσεις.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =