αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο 13888 (ναι, αυτό που έχει βραβευτεί ως το κορυφαίο τηλεφωνικό κέντρο) σε καλεί ξανά και ξανά για τα πακέτα που έχεις αρνηθεί

Το 13888 (ναι, αυτό που έχει βραβευτεί ως το κορυφαίο τηλεφωνικό κέντρο) σε καλεί ξανά και ξανά για τα πακέτα που έχεις αρνηθεί

Στην γνωστή… τακτική του κινείται το τηλεφωνικό κέντρο 13888 της Cosmote. Τις τελευταίες ημέρες καλούν μαζικά τους χρήστες για να τους ενημερώσουν για νέες προσφορές (κυρίως της COSMOTE TV). Τα τηλεφωνήματα είναι συνεχή. Το χειρότερο εδώ είναι ότι ακόμα κι αν σηκώσεις το τηλέφωνο και αρνηθείς την προσφορά, είναι πολύ πιθανό το 13888 να σε καλέσει μετά από 2-3 ημέρες για να σε ενημερώσει… για την ίδια προσφορά.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Από ότι φαίνεται, οι τηλεφωνητές της εταιρίας, έχουν πάρει εντολή να «βομβαρδίσουν» με κλήσεις όλους τους χρήστες που έχουν στις λίστες τους. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, είναι ότι δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης οργάνωση. Αφού από ότι φαίνεται οι τηλεφωνητές δεν έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους. Ούτε υπάρχει κάποια «κεντρική λίστα» στην οποία να σημειώνονται οι χρήστες που έχουν κληθεί και έχουν δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρονται για νέες προσφορές. Όχι τίποτα άλλο, για να μην χάνει τον χρόνο της και η εταιρία. Όμως, μάλλον ο κάθε τηλεφωνητής έχει μια δική του λίστα, δεν μιλά με κανέναν άλλο, και κάθε ημέρα ξεκινά τα τηλέφωνα. Την επόμενη ημέρα πάλι το ίδιο, σε νέα τηλέφωνα. Τα οποία την προηγούμενη ημέρα μπορεί να τα έχει καλέσει κάποιος άλλος τηλεφωνητής.

Μπορεί να φαίνεται σαν φάρσα, ωστόσο το τηλεφωνικό κέντρο για το οποίο μιλάμε παραπάνω, βραβεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2017 ως το «Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της Χρονιάς», στα βραβεία του του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ).

Τα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, διοργανώνονται από το ΕΙΕΠ τα τελευταία 8 χρόνια. Κι όμως, ένα τηλεφωνικό κέντρο το οποίο, όπως το βλέπουμε ως απλοί καταναλωτές, μοιάζει να μην έχει την βασική οργάνωση, πήρε το κορυφαίο βραβείο στην κατηγορία του.

Φυσικά, εδώ ανοίγει πάλι η συζήτηση για το πως δίνονται τα κάθε είδους επιχειρηματικά βραβεία στην Ελλάδα. Ένα θέμα στο οποίο έχει αναφερθεί το It’s Possible. Θυμηθείτε το άρθρο με τίτλο: «Ας σοβαρευτούμε. Με ποια κριτήρια δίνονται τα επιχειρηματικά βραβεία;», το οποίο γράφτηκε το περασμένο καλοκαίρι. Τότε, είχαν βραβευτεί σε αντίστοιχες τελετές άλλων φορέων, η Novartis (γνωστή από το σκάνδαλο με τις μίζες) ως «Διαμάντι της ελληνικής οικονομίας», ενώ το Πλαίσιο είχε βραβευτεί για το καλό του εργασιακό περιβάλλον. Κάτι που επίσης δεν είναι… πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 11 =