αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το ότι έχεις μια επιχείρηση, δεν σημαίνει ότι δουλεύεις όποτε θέλεις»: 7 σκληρές αλήθειες που κανείς δεν θα σου πει για την επιχειρηματικότητα

«Το ότι έχεις μια επιχείρηση, δεν σημαίνει ότι δουλεύεις όποτε θέλεις»: 7 σκληρές αλήθειες που κανείς δεν θα σου πει για την επιχειρηματικότητα

Η ερώτηση έπεσε στο γνωστό site-forum Quora: Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μύθοι σχετικά με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων; Την απάντηση ανέλαβε να δώσει ένας έμπειρος επιχειρηματίας, καθηγητής και συγγραφέας. Ο Peter Baskerville. Από τα χέρια του έχουν περάσει πάνω από 30 επιχειρήσεις, κυρίως στα πεδία των retail, fast food και hospitality.

Ο ίδιος είδε το πως είναι να πορεύεσαι στο επιχειρηματικό μονοπάτι. Και παραθέτει τις 7 σκληρές αλήθειες, για τις οποίες μάλλον κανείς δεν θα σου μιλήσει.

1# Το ότι έχεις μια επιχείρηση, δεν σημαίνει ότι δουλεύεις όποτε θέλεις. Στην πραγματικότητα δουλεύεις… όποτε θέλει η επιχείρηση. Κάτι που περιλαμβάνει πολλές ώρες την εβδομάδα- ειδικά στην αρχή της διαδρομής.

2# Θα γίνεις πλούσιος μόλις αποκτήσεις την δική σου επιχείρηση. Στην πράξη θα δεις ότι θα περάσουν αρκετοί μήνες, ίσως και χρόνια, μέχρι να δεις σημαντικά κέρδη. Αν έρθουν τελικά.

3# Το ότι είσαι χαρούμενος ως πελάτης μιας επιχείρησης, δεν σημαίνει ότι θα είσαι χαρούμενος ως ιδιοκτήτης της. Αρκετοί άνθρωποι θέλουν να αποκτήσουν επιχειρήσεις σαν αυτές που απολαμβάνουν ως πελάτες. Ξεχνώντας όμως, ότι όταν είσαι χαρούμενος ως πελάτης, κάποιος άλλος έχει «θυσιαστεί» ως ιδιοκτήτης, για να έχεις αυτό το συναίσθημα. Και τώρα ο ιδιοκτήτης θα είσαι εσύ.

4# Είσαι ιδιοκτήτης, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν δίνεις αναφορά σε κανένα. Όντως όταν είσαι το αφεντικό, δεν έχεις κάποιον προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι σου. Ωστόσο, πρέπει να δίνεις αναφορά στους πελάτες, στους χρηματοδότες σου ή τους προμηθευτές σου.

5# Δεν ορίζεις το μισθό σου. Η επιχείρηση έχει ανάγκες. Και αυτές έχουν μεγαλύτερη σημασία από τον δικό σου «μισθό» ως επιχειρηματίας. Στην πραγματικότητα, το πόσα χρήματα θα βάλεις στην τσέπη σου, θα εξαρτηθεί από την απόδοση της εταιρίας σου.

6# Δεν μπορείς να μεταβιβάσεις όλα τα tasks. Δεν λέμε να τα κάνεις όλα μόνος. Σίγουρα θα έχεις συνεργάτες ή σταθερούς υπαλλήλους. Αλλά, ειδικά στην αρχή δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταβιβάσεις όλες τις δουλειές σε άλλους. Το αντίθετο. Θα πάρεις πολλά βάρη εσύ προσωπικά.

7# Η επιχείρηση δεν θα πετύχει μέσα σε μια νύχτα. Οκ, αυτό μάλλον θα το ακούσεις να το λένε. Μια επιχείρηση δεν θα φέρει κέρδη από την πρώτη ημέρα. Μπορεί να χρειαστούν 3 χρόνια ή παραπάνω. Και εσύ πρέπει να είσαι σε θέση να καλύψεις τις οικονομικές ανάγκες μέχρι να έρθουν τα κέρδη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =