αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο όνομα έχει δημιουργήσει… εμφύλιο στην οικογένεια των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδη

Το όνομα έχει δημιουργήσει… εμφύλιο στην οικογένεια των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδη

“Κράμερ εναντίον Κράμερ” για την γνωστή ζαχαροπλαστική οικογένεια “Κωνσταντινίδη” της Λάρισας, η οποία, πέρα από την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία στον κλάδο, καταγράφει και μια πλούσια ιστορική κληρονομιά η οποία ανάγεται στην εποχή της Μικράς Ασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η μετάβαση στην Αθήνα, με την δημιουργία καταστήματος, του Θεόδωρου Κωνσταντινίδη, ενός εκ των αδελφών – μετόχων της οικογενειακής επιχείρησης στη Λάρισα, προκάλεσε την αντίδραση του έτερου αδερφού επίσης μετόχου στην εταιρεία της Λάρισας Γρηγόρη Κωνσταντινίδη.

Ο τελευταίος δραστηριοποιείται εκτός Θεσσαλίας εδώ και πολλά χρόνια έχοντας δέκα καταστήματα στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη.

Αντιστοίχως, ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, διατηρούσε τρία ζαχαροπλαστεία στο Βόλο, εκ των οποίων το ένα, εκείνο της οδού Πολυμέρη, μεταφέρθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, στην Νέα Ιωνία, πυροδοτώντας τις αντιδράσεις του Γρηγόρη.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα ανακύπτει από το επίθετο “Κωνσταντινίδης” που αποτελεί και την “μπράντα” των ζαχαροπλαστείων, καθώς δεν είναι σαφές ποιοι και πως από την οικογένεια μπορούν να την χρησιμοποιούν. Υπό μία έννοια θυμίζει την ιστορική διαμάχη στον Τύπο, με τον Δημήτρη Ρίζο και τον Κώστα Μήτση να κυκλοφορούν δύο διαφορετικές εφημερίδες με τον τίτλο “Αδέσμευτος Τύπος”

Η πλευρά του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη με μια δριμεία ανακοίνωση ως “Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη”, στρέφεται κατά του νέου ζαχαροπλαστείου στη Νέα Ιωνία και “ενημερώνει τους πελάτες της ότι το κατάστημα- ζαχαροπλαστείο που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το τελευταίο διάστημα στην Νέα Ιωνία Αττικής, επί της οδού Κύμης αρ. 17, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλυσίδα καταστημάτων της εταιρείας.

Κάθε προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ως άνω καταστήματος να εκμεταλλευτεί τη φήμη, την αναγνώριση και την εκτίμηση που χαίρουν τα νομίμως καταχωρημένα δικαιώματα και προϊόντα της εταιρείας μας, καθώς και κάθε γραπτή ή προφορική αναφορά κατά την οποία το εν λόγω κατάστημα εμφανίζεται ότι αποτελεί μέλος των ζαχαροπλαστείων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, συνιστά αθέμιτη ανταγωνιστική πρακτική και αποτελεί πράξη παράνομη και καταχρηστική για την οποία η εταιρεία μας έχει ήδη κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Με στόχο να προστατεύσει τους πελάτες της «από ανάλογες πρακτικές παραπλάνησης» η εταιρεία υπενθυμίζει πως δραστηριοποιείται στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης μέσω των δώδεκα συνολικά υποκαταστημάτων της (ζαχαροπλαστείων), όπου και δραστηριοποιείται υπό το διακριτικό γνώρισμα – σήμα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ».

Ειδικότερα σήμερα λειτουργεί 10 ζαχαροπλαστεία στο Νομό Αττικής και 2 στο Νομό Θεσσαλονίκης”.

Απαντώντας o Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, την άποψη του οποίου ζήτησε το thessaliaeconomy.gr, αναφέρει “ότι λυπάται για όσα του καταλογίζει ο αδερφός του και πως κανείς δεν δικαιούται να του αφαιρέσει το επίθετο Κωνσταντινίδης, ούτε την προσωπική του ιστορία στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής, θυμίζοντας ότι στην κοινή επιχείρηση με τον Γρηγόρη και τα άλλα αδέρφια τους στη Λάρισα, ο ίδιος είναι ένας εκ των δύο διαχειριστών. Μάλιστα έσπευσε να προσθέσει ότι την ίδια τέχνη σπούδασε και ακολουθεί και ο γιός του Μάρκος δίπλα στον πατέρα του”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =