αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο ψέμα της σκληρής δουλειάς: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Το ψέμα της σκληρής δουλειάς: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Σίγουρα το έχεις δει στα social media: Ανθρώπους να κάνουν αναρτήσεις και να μιλούν για το πόσο σκληρά εργάζονται, κάθε ημέρα, όλη ημέρα. Ο ιδρυτής του Reddit και εκατομμυριούχος, Alexis Ohanian, έχει καυτηριάσει αυτή την… ιδιαίτερη μόδα. «Το να δουλεύεις όλη την ώρα και να καυχιέσαι για αυτό στα social media, μπορεί να είναι επικίνδυνο», έχει δηλώσει ο ίδιος, εξηγώντας: «Έχω μιλήσει πολύ για το ‘hustle porn’. Για αυτό τον ιδιαίτερο διαγωνισμό στα social media, κατά τον οποίο πρέπει να δείξετε το πόσο πολύ δουλεύετε. Το βλέπετε σίγουρα στο Instagram και στην startup κοινότητα. Και έχει γίνει πολύ τοξικό».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι, για παράδειγμα, κάποιος που θα ξεκινήσει την δική του επιχείρηση, πρέπει να είναι διατεθειμένος να δουλέψει. Ωστόσο, στην εποχή μας όλη αυτή η κουλτούρα του «hustle porn» έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με πολλούς ανθρώπους να επιδεικνύουν ως Νο1 κατόρθωμα τους το ότι… δουλεύουν πολλές ώρες.

Τι συμβαίνει τελικά με αυτό το φαινόμενο; Το συζητήσαμε με την Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη, βλέποντας και τα Ελληνικά δεδομένα. «Ο περισσότερος κόσμος έχει στο μυαλό του ότι για να φτάσει στην επιτυχία και να βγάλει χρήματα στη ζωή του, αρκεί να βρει έναν τρόπο για να δουλέψει σκληρά. Η δουλειά όντως είναι ένα απαραίτητο συστατικό. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να έχεις μόνο αυτό στο μυαλό σου. Μπορεί να δουλεύεις σκληρά και να μην σε οδηγεί πουθενά. Να κάνεις κύκλους», λέει η Business & Life Coach.

«Δεν πρέπει να είναι στόχος ‘να περνάς άσχημα στη ζωή σου, για να πετύχεις αργότερα’ όπως ίσως πιστεύουν κάποιοι. Πρέπει να είσαι ενθουσιασμένος και κατά την διάρκεια της διαδρομής. Να σου αρέσει αυτό που κάνεις» συμπληρώνει.

Όντως πολλοί αναρτούν συνεχώς στα social media το πόσο σκληρά δουλεύουν για να φτάσουν στην επιτυχία. «Όλο αυτό όμως δεν αποτρέπει τους άλλους ανθρώπους που ίσως σκέφτονται να ξεκινήσουν κάτι; Βλέποντας όλες αυτές τις δυσκολίες, μάλλον δεν θα ξεκινήσουν ποτέ», λέει η Μ. Μισύρη.

«Το θέμα είναι να ξεκινάς κάτι επειδή σου αρέσει. Και να βρεις τους τρόπους να ξεπεράσεις τα εμπόδια που θα προκύψουν. Μπορεί κάποιος να δουλεύει πολλές ώρες και να του αρέσει αυτό που κάνει, και ένας άλλος να δουλεύεις τι ίδιες ώρες πάνω σε μια δουλειά που απεχθάνεται. Δεν είναι το ίδιο», τονίζει.  

Η σκληρή δουλειά δεν αρκεί. Σημασία έχει και η κατεύθυνση. «Πρέπει να ξέρεις που πηγαίνεις», λέει η Μ. Μισύρη και συμπληρώνει: «Η μεγάλη ποσότητα της δουλειάς, δεν σε οδηγεί απαραίτητα σε μια εκρηκτική επιτυχία ή στο να γίνεις πλούσιος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =