αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο χωριό που πουλάει σπίτια προς 1 δολάριο. Μήπως… ενδιαφέρεσαι;

Το χωριό που πουλάει σπίτια προς 1 δολάριο. Μήπως… ενδιαφέρεσαι;

Αν σου αρέσει η ζωή μακριά από τις μεγάλες πόλεις ή απλά αν ψάχνεις μια επενδυτική ευκαιρία, τότε μάλλον σου έχουμε… το ιδανικό χωριό για εσένα. Τι εννοούμε: Το χωριό Sambuca στη νότια Ιταλία έχει πάρει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία: Πουλά σπίτι προς μόλις 1 δολάριο. Μπορεί αυτό το σενάριο να ακούγεται τρελό, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Όπως σημειώνει το CNN σε εκτενές ρεπορτάζ του, το εν λόγω χωρίο έχει έρθει αντιμέτωπο… με την ερήμωση. Αφού πολλοί κάτοικοι του μετακομίσανε στις μεγάλες πόλεις. Και έτσι αποφάσισε να δώσει κάποια σημαντικά κίνητρα έτσι ώστε να γίνει πιο «ζωντανό».

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη Ιταλική περιοχή που δίνει τέτοια κίνητρα. Ωστόσο εδώ τα δεδομένα φαίνεται ότι είναι πιο σοβαρά. «Σε αντίθεση με άλλες πόλεις που το έχουν κάνει απλά για προπαγάνδα, αυτό το χωριό έχει στην κυριότητα του όντως σπίτια προς πώληση έναντι 1 ευρώ», λέει ο αντιδήμαρχος Giuseppe Cacioppo, και συνεχίζει: «Δεν είμαστε μεσάζοντες μεταξύ παλιών και νέων ιδιοκτητών. Θέλεις αυτό το σπίτι; Το παίρνεις άμεσα».

Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια. Οι νέοι ιδιοκτήτες πρέπει να αναλάβουν την υποχρέωση να ανακαινίσουν την παλιά κατοικία που θα αγοράσουν μέσα σε 3 χρόνια. Με ένα κόστος που θα ξεκινά από τα 15.000 ευρώ περίπου.Ενώ θα χρειαστεί να δώσουν και μια εγγύηση 5.000 ευρώ, η οποία θα τους επιστραφεί μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 17 =