αρχικηVIRALΤο χρησιμοποιούν στην τηλεργασία: Το ποντίκι που σας δείχνει να εργάζεστε ενώ… κάθεστε

Το χρησιμοποιούν στην τηλεργασία: Το ποντίκι που σας δείχνει να εργάζεστε ενώ… κάθεστε

H τηλεργασία έχει αλλάξει τα δεδομένα. Σύμφωνα με το CNBC, οι εργοδότες παρακολουθούν την παραγωγικότητα των εργαζομένων περισσότερο από ποτέ. Έρευνα των NYTimes, διαπίστωσε ότι το 80% από τους 10 μεγαλύτερους εργοδότες στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί δείκτες που παρακολουθούν την παραγωγικότητα του κάθε εργαζόμενου.

Κάποιοι χρησιμοποιούν εφαρμογές, παρακολουθώντας τις κινήσεις του ποντικιού ή το πληκτρολόγιο των remote εργαζομένων.

Αυτό έκανε τους εργαζομένους να στραφούν σε έξυπνα gadgets τα οποία «κοροϊδεύουν» το σύστημα παρακολούθησης.

Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το «mouse mover» ή «mouse jiggler», που κοστίζει 30 δολάρια στο Amazon. Το gadget κινεί (τεχνητά) το ποντίκι του υπολογιστή και κρατά την οθόνη ενεργοποιημένη. Η τοποθέτησή του, σύμφωνα με το CNBC, είναι πολύ απλή και χρειάζεται μόλις ένα λεπτό, καθώς μπαίνει στην πρίζα ή στη θύρα USB του υπολογιστή.

Vaydeer mouse mover.

Όταν ο χρήστης βάλει το ποντίκι πάνω στη συσκευή και πατήσει το πορτοκαλί κουμπί, θα δει τον κέρσορα στην οθόνη να κινείται πολύ αργά. Ένα… πικάπ κινείται όταν η συσκευή είναι αναμμένη. Εκεί τοποθετείτε τον αισθητήρα του ποντικιού και έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. «Δεν θα σας κάνει πιο παραγωγικούς, φυσικά, αλλά ίσως να ξεγελάσει το λογισμικό παρακολούθησης ώστε να νομίζει ότι εργάζεστε, εάν η εφαρμογή αυτή ελέγχει εάν ο υπολογιστής σας είναι ενεργός» σχολιάζει το CNBC.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107112517-1662035555828-IMG_0183.jpg?v=1662035631&w=740&h=416&ffmt=webp

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =