αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο χειριστήριο του Playstation 5 θα «ακούει» σε φωνητικές εντολές (Γράφημα)

Το χειριστήριο του Playstation 5 θα «ακούει» σε φωνητικές εντολές (Γράφημα)

Η Sony ετοιμάζει πυρετωδώς την επόμενη κονσόλα της, που δεν είναι άλλη από το PlayStation 5. Παρά το ότι απέχουμε αρκετούς μήνες μέχρι την κυκλοφορία της κονσόλας, ήδη έχουν διαρρεύσει αρκετά στοιχεία, τόσο για το PS5 όσο και για το DualShock 5.

Φωνητικές εντολές στο PS5

Κατά διαστήματα, η Sony πραγματοποιεί αναβαθμίσεις στα χειριστήρια των κονσολών της, με τελευταία αναβάθμιση την προσθήκη του touchpad και του share button. Φαίνεται ότι εκτός από τα επιπλέον κουμπιά στην πλάτη, το DualShock 5 θα υποστηρίζει φωνητικές εντολές.

Η παραπάνω πληροφορία βασίζεται σε μία πατέντα στην οποία εμφανίζεται ένα χειριστήριο της Sony το οποίο διαθέτει μικρόφωνο ή και ηχείο, τα οποία θα δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές.

PlayStation 5 DualShock 5 Voice Control

Οι κάτοχοι των νέων χειριστηρίων του PlayStation 5 θα μπορούν να απενεργοποιούν ή να ενεργοποιούν την κονσόλα με μία απλή φωνητική εντολή, κάτι που οι χρήστες του Xbox μπορούν να κάνουν με τη βοήθεια του Assistant. Άλλες πιθανές χρήσης των φωνητικών εντολών θα μπορούσαν να είναι η εκκίνηση εφαρμογών και παιχνιδιών, η σύνταξη μηνυμάτων, και άλλα.

Όσον αφορά τους ψηφιακούς βοηθούν που θα υποστηρίζει το DualShock 5 και το PlayStation 5, αναμένεται να είναι ο Google Assistant και η Alexa. Επίσης, εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες ότι η Sony ετοιμάζει το δικό της AI ψηφιακό βοηθό.

Καθώς η ημέρα παρουσίασης και κυκλοφορίας του PlayStation 5 πλησιάζουν, μαθαίνουμε όλο και περισσότερο. Όσο πιο πολλά γίνονται γνωστά, τόσο καλύτερα αντιλαμβανόμαστε γιατί η Sony θα κάνει συμβατό το DualShock 5 και με το PS4.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + fifteen =