αρχικηVIRALΤο φουτουριστικό σπίτι που μοιάζει με σκάφος. Ετοιμάζεται στη Βουλιαγμένη (Εικόνες)

Το φουτουριστικό σπίτι που μοιάζει με σκάφος. Ετοιμάζεται στη Βουλιαγμένη (Εικόνες)

Ένα ιδιαίτερο σπίτι ετοιμάζεται στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Το project ονομάζεται Allure Blanche. Το έργο αφορά την ανακαίνιση ενός υπάρχοντος πολυώροφου κτιρίου στη Βουλιαγμένη, σε πολύ ευμενή θέση, ακριβώς απέναντι από την τοπική παραλία. Στόχος είναι το κτίριο να προσαρμοστεί στις ανάγκες μιας οικογένειας, ενώ παράλληλα να αναβαθμιστεί αισθητικά.

Τον σχεδιασμό έχει αναλάβει το 314 Architecture Studio.

Για τη σύνθεση, το 314 άντλησε έμπνευση από την περιοχή και ειδικότερα τα σκάφη που πλέουν γαλήνια πρωί βράδυ στην ακτή. Το στούντιο επιχείρησε να μεταφέρει στο σχεδιασμό αυτή τη διαρκή ροή, σε συνδυασμό με την αίσθηση της πλεύσης, έτσι ώστε το κτίριο να παραπέμπει σε σκάφος, αλλά και να δίνει στους χρήστες την εντύπωση ότι είναι σε διακοπές. Με λίγα λόγια, η σύνθεση να είναι παράλληλα το μέσο και ο προορισμός.

Για αυτό το λόγο, σχεδιάστηκαν από την αρχή οι εξώστες, προκειμένου να στρέφονται προς την κατεύθυνση της θάλασσας και άρα να προσφέρουν πανοραμική θέαση από τα μέγιστα δυνατά σημεία. Κάθε νέο μπαλκόνι ορίζεται από ένα ξεχωριστό, οργανικά διαμορφωμένο περίγραμμα, σαν μια καμπύλη μονοκονδυλιά που «έλκεται» από τη θάλασσα. Έτσι, το ανακαινισμένο κτίριο δε θα θυμίζει πια σε καμία περίπτωση το παλιό.

Πισίνες και τεχνητές λίμνες έχουν προσαρμοστεί στα μπαλκόνια, και καμουφλάρονται χάρη στα αρχιτεκτονικά στοιχεία για ιδιωτικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + seventeen =