αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο τυχαίο γεγονός που οδήγησε στην δημιουργία του Slack: Ο συνιδρυτής της διάσημης πλατφόρμας θυμάται

Το τυχαίο γεγονός που οδήγησε στην δημιουργία του Slack: Ο συνιδρυτής της διάσημης πλατφόρμας θυμάται

Όσοι έχουν δουλέψει σε εταιρίες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουν χρησιμοποιήσει το Slack. Τη διάσημη πλατφόρμα που ήρθε το καλοκαίρι του 2013 και άλλαξε μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι μέσα στις επιχειρήσεις. Κάτι σαν ένα εσωτερικό… κοινωνικό δίκτυο, με πολλές παράλληλες λειτουργίες.

Ιδρυτές της πλατφόρμας, οι Stewart Butterfield και Cal Henderson (φωτο). Ο δεύτερος, σε συνέντευξη του στον Guardian, αποκάλυψε την άγνωστη (και λίγο τυχαία) ιστορία, μέσα από την οποία δημιουργήθηκε το Slack.

«Ήταν σαν ένα χαρούμενο ατύχημα. Εκείνη την περίοδο δημιουργούσαμε το game με το όνομα Glitch και οι ομάδες μας ήταν χωρισμένες σε Σαν Φρανσίσκο και Βανκούβερ. Θέλαμε να επικοινωνούμε εύκολα. Όχι μόνο οι προγραμματιστές, αλλά και οι καλλιτέχνες, animators, sound designers» θυμάται ο Henderson.

Και συνεχίζει: «Έτσι δημιουργήσαμε το Slack και σύντομα είδαμε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί αυτό ως εμπορικό εργαλείο. Αλλάξαμε πορεία και αρχίσαμε να το αναπτύσσουμε από την αρχή. Στους επόμενους 6 μήνες, το δώσαμε και σε άλλες εταιρίες στη Silicon Valley για να το δοκιμάσουν».

Όπως λέει, αυτό ήταν μια συνταρακτική εξέλιξη σε εκείνη τη φάση. Τελικά όμως, αποδείχτηκε ότι έπραξαν το σωστό. Και αυτή η λίγο τυχαία ιστορία, οδήγησε σε μια πλατφόρμα που σήμερα κοστίζει πάνω από 1 δισ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 7 =