αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο τρικ που εφαρμόζουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι και ξεπερνούν τις δυσκολίες

Το τρικ που εφαρμόζουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι και ξεπερνούν τις δυσκολίες

Όλοι θα ζήσουμε καλές στιγμές και κακές στιγμές, όλοι θα έχουμε θλιβερές μέρες και χαρούμενες στιγμές. Tίποτα στη ζωή δεν είναι μόνιμο και η επιτυχία και η ευτυχία μας εξαρτάται από την ικανότητά μας να οδηγούμε αυτά τα κύματα αλλαγής με ψυχραιμία.

Όπως εξηγεί το αμερικανικό Success.com, oι ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι, αισιόδοξοι άνθρωποι δεν εξαιρούνται από τις δοκιμασίες της ζωής. Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους πιο ευτυχισμένους, πιο επιτυχημένους και αισιόδοξους ανθρώπους, χρειάστηκε να ξεπεράσουν απίστευτα δύσκολες συνθήκες για να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα. Αλλά αυτό που έχουν όλοι τους κοινό είναι η ικανότητά τους να μετατοπίζουν την εστίασή τους.

Επιτρέπουν στον εαυτό τους να απομακρυνθεί προσωρινά από εκείνες τις στιγμές που τους ρίχνουν ή τους προκαλούν πόνο, και αμέσως αρχίζουν να εστιάζουν σε πτυχές της ζωής τους που τους φέρνουν χαρά και τους ανεβάζουν τη διάθεση. Νιώθουν ευλογημένοι για τα πράγματα που τους έδωσε η ζωή αντί να βρίζουν τα πράγματα που τους έχει αρνηθεί η ζωή ή τις ανεπιθύμητες καταστάσεις που συναντούν.

Βρίσκουν το γέλιο στις δύσκολες στιγμές και μερικές φορές ακόμη και στις χειρότερες στιγμές. Προσοχή: Δεν βάζουν μόνο παρωπίδες και αγνοούν ότι περνούν μια δύσκολη στιγμή – ξέρουν ενστικτωδώς πότε πρέπει να αλλάξουν τη νοοτροπία τους σε κάτι που θα τους βάλει σε μια πιο παραγωγική πορεία. Στην πραγματικότητα, όλοι έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε αυτό. Το Success.com το περιγράφει ως «power shift in focus».

Δεν μπορείτε να εμποδίσετε τη ζωή να σας να σας φέρει δυσκολίες. Δεν μπορείτε να εμποδίσετε το απροσδόκητο να παρεμβαίνει στους στόχους και τα όνειρά σας. Μπορείτε όμως να επιλέξετε πώς θα αντιδράσετε.

Όταν απομακρύνεστε προσωρινά από δύσκολες καταστάσεις και κατευθύνετε την εστίαση σας σε κάτι που σας κάνει να νιώθετε καλά, αναπληρώνετε έτσι το πνεύμα σας και τρέφετε την ψυχή σας. Επαναφορτίζετε την εσωτερική σας μπαταρία με το συναισθηματικό σθένος που απαιτείται για να προχωρήσετε. Όταν όντως επιστρέψετε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση που προκαλεί ανησυχία στη ζωή σας, κάτι που αναπόφευκτα πρέπει να κάνετε, θα αισθάνεστε λιγότερο συγκλονισμένοι και οι απαντήσεις θα σας έρχονται πιο εύκολα. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε ηρεμήσει το νευρικό σας σύστημα σε σημείο που μπορείτε να αγκαλιάσετε την κατάσταση αντί να έχετε την κατάσταση να σας ελέγχει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 9 =