αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο τρικ που βοήθησε τον Jeff Bezos να αφήσει την καλοπληρωμένη δουλειά του και να ιδρύσει την Amazon

Το τρικ που βοήθησε τον Jeff Bezos να αφήσει την καλοπληρωμένη δουλειά του και να ιδρύσει την Amazon

Είναι ένα δίλημμα που αντιμετωπίζουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες: Πως να αφήσεις τη δουλειά σου και να ρισκάρεις να ξεκινήσεις ένα νέο project; Το μακρινό 1994, ο νεαρός Jeff Bezos εργαζόταν ως software engineer στην Wall Street. Μια δουλειά που του απέφερε αρκετά χρήματα. Κάπου εκεί, προέκυψε η ιδέα να ιδρύσει την Amazon. Αλλά ήταν ένα μεγάλο ρίσκο.

Όπως διαβάζουμε στο CNBC, όταν μάλιστα είπε στο αφεντικό του ότι ήθελε να φτιάξει ένα Internet book store, εκείνος συμφώνησε μαζί του ότι είναι μια καλή ιδέα. Ωστόσο, τον προειδοποίησε ότι «θα ήταν μια καλύτερη ιδέα για κάποιον που δεν έχει μια καλή δουλειά».

Ο Jeff Bezos σκέφτηκε τις επιλογές του για μερικές ημέρες. Ήταν όντως μπροστά σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Τότε, έκανε ένα απλό τρικ, το οποίο τον βοήθησε να λάβει την απόφαση του. Φαντάστηκε την ζωή του, στα 80 του χρόνια. Το πως θα ήθελε να είναι τότε. Και τι θα σκεφτόταν για το project που είχε στο μυαλό του. Τότε πήρε την μεγάλη απόφαση αμέσως: Άφησε την δουλειά του και ίδρυσε την Amazon.

«Αν αποτύχει, στα 80 μου θα είμαι πολύ περήφανος που προσπάθησα», σκέφτηκε ο Jeff Bezos.

Ο ίδιος εξήγησε ο ίδιος το 2010: «Μετά από πολύ σκέψη, πήρε το λιγότερο ασφαλές μονοπάτι για να ακολουθήσω το πάθος μου. Και είμαι περήφανος για αυτή την επιλογή». Η ιστορία του είναι λίγο πολύ γνωστή. Με την Amazon να ξεκινά το ’94, πουλώντας μόνο βιβλία. Με την πάροδο του χρόνου επεκτάθηκε και σήμερα πουλά σχεδόν τα πάντα. Ενώ ο Jeff Bezos είναι ένας κορυφαίο επιχειρηματίας και φυσικά δισεκατομμυριούχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =