αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο τρικ με την ρεσεψιόν: Πως θα καταλάβεις αν πρέπει να προσλάβεις έναν υποψήφιο εργαζόμενο στην εταιρία σου

Το τρικ με την ρεσεψιόν: Πως θα καταλάβεις αν πρέπει να προσλάβεις έναν υποψήφιο εργαζόμενο στην εταιρία σου

Έχεις την δική σου επιχείρηση, έχεις ανοίξει μια ή περισσότερες θέσεις εργασίας, και έχει ξεκινήσει τις job interviews με πολλούς υποψηφίους. Φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις το κατάλληλο εργαζόμενο- αυτόν που τελικά θα προσλάβεις.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα εστιάσουμε στα skills που πρέπει να έχει κάποιος και το πως θα τα εντοπίσεις. Αλλά θα δούμε το πως θα προσλάβεις την σωστή προσωπικότητα στην εταιρία σου. Κάτι επίσης δύσκολο. Αφού -όπως είναι λογικό- όλοι οι υποψήφιοι θα δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους μπροστά σου. Ακόμα κι αν αυτή η εικόνα δεν ανταποκρίνεται στον πραγματικό χαρακτήρα τους. Στις συνεντεύξεις όλοι θα δείχνουν σχεδόν τέλειοι.

Και τι μπορεί να κάνει ένας εργοδότης ή HR Manager; Υπάρχει το τρικ με την ρεσεψιόν. Τι περιλαμβάνει αυτό: Αφού γίνει κανονικά η συνέντευξη με έναν υποψήφιο, στην συνέχεια πήγαινε στην ρεσεψιόν της εταιρίας σου ή σε κάποιον σεκιουριτά (αν έχει τέτοιο η εταιρία). Ρώτα τον το εξής απλό: «Πως σε αντιμετώπισε ο τάδε υποψήφιος;». Με αυτό τον τρόπο θα δεις το πως συμπεριφέρεται και το πως αλληλεπιδρά κάποιος απέναντι σε ανθρώπους από τους οποίους δεν έχει και κερδίσει κάτι. Εκεί θα είναι σίγουρα πιο αυθόρμητος και πιο αληθινός, σε σχέση με την στιγμή που βρίσκεται μπροστά από έναν μελλοντικό εργοδότη.

Αρκετές εταιρίες μάλιστα χρησιμοποιούν και ένα ακόμα στοιχείο στο όλο σχέδιο: Έχουν δώσει εντολή στον σεκιουριτά να καθυστερήσει 10-15 λεπτά στον υποψήφιο, λέγοντας του ότι πρέπει να περιμένει στην αναμονή πριν μπει στο ραντεβού. Και έτσι καταγράφουν τις αντιδράσεις του υποψηφίου. Είναι ευγενικός; Έχει υπομονή; Μιλάει άσχημα στο σεκιουριτά;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + four =