αρχικηVIRALΤο τρικ για να μην θολώνουν τα γυαλιά όταν φοράς μάσκα: Εξηγεί ένας χειρουργός (Εικόνα)

Το τρικ για να μην θολώνουν τα γυαλιά όταν φοράς μάσκα: Εξηγεί ένας χειρουργός (Εικόνα)

ένας χειρουργός αποκάλυψε το απόλυτο κόλπο, για να μην ξαναθολώσουν τα γυαλιά όταν φοράς μάσκα. Τουλάχιστον ο ίδιος αυτό κάνει στο χειρουργείο. Πρόκειται για μια πατέντα του δευτερολέπτου, στην οποία ο χειρουργός ορκίζεται -και όχι άδικα.

Ο Δρ Ντάνιελ Χάιφμαν, νευροχειρουργός στο Semmes Murphey Neurologic & Spine Institute στο Μέμφις, έγραψε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, «Αν σας δυσκολεύουν τα γυαλιά που θολώνουν ή το να κρατάτε τη μάσκα πάνω από τη μύτη σας, ένα απλό αυτοκόλλητο επίθεμα (τύπου hansaplast) κάνει θαύματα».

Με το επίθεμα, η μάσκα «σφραγίζει» στο δέρμα και εμποδίζει την αναπνοή να διαφύγει προς τα πάνω, κάτι που προκαλεί το θόλωμα των φακών σας.

Η συμβουλή του χειρουργού από τότε έγινε viral, με το τουίτ να έχει γίνει πάνω από 70.000 retweets και περισσότερα από 170.000 like.

Ο Χάιφμαν πρόσθεσε επίσης ότι το μισό επίθεμα πρέπει να κολλήσει στη μάσκα και το άλλο μισό στο πρόσωπο. Ο χειρουργός ανέφερε ότι χρησιμοποιεί αυτό το hack «για μεγάλο χρονικό διάστημα». Δεν φοράει γυαλιά, αλλά φοράει χειρουργικούς φακούς στο χειρουργείο, οι οποίοι «θολώνουν όπως τα γυαλιά».

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + two =