αρχικηVIRALΤο τριγωνικό σπίτι στην Κορινθία, που είναι βασισμένο στο Πυθαγόρειο Θεώρημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τριγωνικό σπίτι στην Κορινθία, που είναι βασισμένο στο Πυθαγόρειο Θεώρημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην καρδιά της ανατολικής Κορινθίας, στους πρόποδους των καταπράσινους και μυσικιστικών Γεράνειων Όρων ένα τριγωνικό σπίτι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Τηλέμαχο Ανδριανόπουλου πατάει πάνω σε μία από τις βασικότερες αρχές της Γεωμετρίας και συγκεκριμένα στο Πυθαγόρειο Θεώρημα.

Βυθισμένο σε ένα πανέμορφο, μυρωδάτο ελαιώνα, αυτό το ενδιαφέρον μινιμαλιστικό κτίσμα καταργεί εντελώς κάθε σύνορο ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, δημιουργώντας στον επισκέπτη στην αίσθηση πως ζει, τρώει, κοιμάται στην μέσα στης ανοιχτής υπαίθρου.

Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε μόνο για μία αίσθηση αλλά για ένα σχεδόν αληθινό δεδομένο. Οι γιγάντιες τζαμαρίες που διατρέχουν κάθε χώρο του σπιτιού, από άκρη ως άκρη, και η μοναδική, συρόμενη, ημιδιάφανη κουρίνα στο χρώμα της ελιάς δημιουργούν την εντύπωση μα και την βεβαιότητα ότι βρίσκεσαι μέσα στα δάση, ενώ ξεχνάς εντελώς την παρουσία τοίχων γύρω σου, την ύπαρξη μίας στέγης πάνω από το κεφάλι σου.

Η ζωή εδώ είναι ίσως ότι πιο κοντά στη φύση έχουμε δει αρχιτεκτονικά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Συνδυασμένο με μία ανάσα πολυτέλειας και ασφάλειας που όλοι ονειρευόμαστε για τον προσωπικό μας χώρο.

Πηγή: Womantoc.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 6 =