αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «τρελό» σενάριο που θέλει τον Mark Zuckerberg υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ το 2020

Το «τρελό» σενάριο που θέλει τον Mark Zuckerberg υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ το 2020

Νέα πρόσωπα τα οποία θα αντιμετωπίσουν τον Donald Trump, στις επόμενες προεδρικές εκλογές, φαίνεται ότι αναζητούν πολλοί στις ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο, ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει στη δημοσιότητα σενάρια και αναλύσεις, που θέλουν τον Mark Zuckerberg, να είναι υποψήφιος «πλανητάρχης» σε 4 χρόνια.

Θα μπορούσε όμως ένα τέτοιο «τρελό» σενάριο να γίνει πραγματικότητα; Ο Mark zuckerberg είναι ο πλέον επιτυχημένος επιχειρηματίας της γενιάς του. Είναι δισεκατομμυριούχος, ενώ μέσω του Facebook έχει τεράστια επιρροή στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και δεν μιλάμε απλά και φιλολογικά σενάρια. Αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό ο Zuckerberg, με στόχο να αποκρυπτογραφήσουν το γενικότερο πλάνο. Όπως το Theatlantic.com, το οποίο στέκεται σε μερικές πρόσφατες αναρτήσεις του Mr Facebook.

Αρχικά, το αμερικανικό site, στέκεται στον στόχο που έχει θέσει ο Zuckerberg για το 2017, να επισκεφτεί και τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και να μιλήσει με ανθρώπους εκεί. Κάτι το οποίο, σύμφωνα πάντα με το ίδιο site, παραπέμπει… σε προεκλογική εκστρατεία.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τον τελευταίο καιρό, τα λόγια του Zuckerberg έχουν ένα πιο πολιτικό στιλ στον τρόπο που μιλά. «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας» έγραψε πρόσφατα ο ίδιος στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook και συνέχισε: «Για δεκαετίες, η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση μας έκαναν πιο παραγωγικούς και συνδεδεμένους. Αυτό έχει δημιουργήσει πολλά οφέλη, αλλά για πολλούς ανθρώπους έχει κάνει επίσης τη ζωή πιο δύσκολη. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα διάρεσης. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο έτσι ώστε να αλλάξει το παιχνίδι και να λειτουργεί καλά για όλους».

Παράλληλα, ο 32χρονος ιδρυτής του FB, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια Facebook Page στην οποία θα δημοσιεύει φωτογραφίες από τα προσεχή ταξίδια του. Κάτι που επίσης ερμηνεύεται από αρκετούς ως μια «πολιτική κίνηση». Σε αυτό, συνυπολογίζεται ότι ο Zuckerberg, αν και πολύ νέος, έχει ουσιαστικά εξαντλήσει τα περιθώρια εξέλιξης μέσα από το Facebook. Έχει φτάσει στην κορυφή. Η Αμερικανική Προεδρία θα ήταν αναμφίβολα μια νέα πρόκληση από αυτό.

Και με το Facebook στα χέρια του, μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος, ότι θα μπορούσε να κάνει μια προεκλογική εκστρατεία- γίγας. Η οποία θα έφτανε σε ένα τεράστιο κομμάτι του κοινού. Και ειδικά στους νέους ψηφοφόρους οι οποίοι τα τελευταία χρόνια απέχουν από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Mark for President; Μένει να δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + seven =