αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο συνηθισμένο λάθος που ίσως κάνεις όταν ψάχνεις για δουλειά: Εξηγεί μια expert

Το συνηθισμένο λάθος που ίσως κάνεις όταν ψάχνεις για δουλειά: Εξηγεί μια expert

Ίσως είσαι σε αναζήτηση εργασίας αυτή την περίοδο. Όπως έχουμε ξανά πει άλλωστε, μέσα στην πανδημία όλα ανατράπηκαν. Και πολλοί εργαζόμενοι άφησαν τις δουλειές που είχαν, για να κάνουν ένα νέο βήμα στην καριέρα τους. Ενώ φυσικά υπάρχουν και αυτοί που απολύθηκαν και έτσι -αναγκαστικά- βγήκαν στην αγορά για να βρουν μια άλλη δουλειά.

Το ζητούμενο εδώ είναι να κινηθείς σωστά, έτσι ώστε να βρεις την θέση που θες. Όπως εξηγεί στο CNBC η career coach και συντάκτρια βιογραφικών, Chelsea Jay, υπάρχει ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί υποψήφιοι όταν ψάχνουν για δουλειά.

Tο χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας υποψήφιος είναι να της στείλει ένα μήνυμα λέγοντας: «Έχω επισυνάψει το βιογραφικό μου. Μπορείτε να το ελέγξετε για να δείτε αν έχετε ανοιχτές θέσεις για τις οποίες μπορεί να είμαι κατάλληλος;».

Το πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση είναι «δεν είστε ξεκάθαροι σχετικά με την κατεύθυνση ή την πρόθεσή σας», λέει η Jay. Δίνεις επίσης περισσότερη δουλειά σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων για να ‘σαρώσει’ την εργασιακή σας εμπειρία κατά την πρώτη επαφή σας, “και έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν”, προσθέτει.

Αντί για αυτό, ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης με έναν HR Manager είναι να εκφράσετε ποιο συγκεκριμένο τίτλο εργασίας ή ρόλο αναζητάτε πρώτα. Στη συνέχεια, δώστε μία ή δύο προτάσεις σχετικά με τους λόγους για τους οποίους είστε κατάλληλοι για αυτήν την εργασία. Πρέπει να είστε ξεκάθαροι στην πρόθεσή σας και to the point, λέει οη Jay.

Είναι επίσης χρήσιμο να έχεις κάνει ένα online ψάξιμο λίγο πριν, για να δεις σε ποια τμήματα κάνει προσλήψεις η Χ εταιρία, και τι ανθρώπους αναζητά.

Όταν στέλνετε cold-emails σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων, είναι επίσης χρήσιμο να επισημαίνετε οποιαδήποτε εμπειρία ή πιστοποιήσεις έχετε και αποδεικνύουν ότι είστε ο σωστός άνθρωπος για να αναλάβεις τη δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + seventeen =