αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Συμβούλιο της Ε.Ε. ανοίγει 100 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής- Μισθός στα 1.220 ευρώ

Το Συμβούλιο της Ε.Ε. ανοίγει 100 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής- Μισθός στα 1.220 ευρώ

Αν ψάχνεις μια θέση αμειβόμενης πρακτικής, τότε ίσως αξίζει να δεις τις θέσεις που ανοίγει το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε χρόνο ανοίγουν περίπου 100 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, 20 θέσεις μη αμειβόμενης υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης και έως 6 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για ασκούμενους με αναπηρία.

Τι σας προσφέρει η πρακτική άσκηση

Η πρακτική άσκηση στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου (ΓΓΣ) σάς προσφέρει τη δυνατότητα:

 • να αποκτήσετε άμεση προσωπική εμπειρία του έργου που επιτελεί η ΓΓΣ
 • να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για την ΕΕ και να γνωρίσετε καλύτερα τις διαδικασίες και τις πολιτικές των θεσμικών οργάνων της ΕΕ
 • να συνεισφέρετε στην καθημερινή λειτουργία του Συμβουλίου
 • να εργαστείτε σε ένα πολυπολιτισμικό, πολυγλωσσικό και πολυεθνικό περιβάλλον
 • να μοιραστείτε τις φρέσκες ιδέες σας και τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει σπουδάζοντας

Τι περιλαμβάνει η πρακτική άσκηση

Ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας, οι καθημερινές εργασίες σας θα αντιστοιχούν γενικά στα καθήκοντα που εκτελούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στην αρχή της σταδιοδρομίας τους, όπως:

 • προετοιμασία συνεδριάσεων και σύνταξη πρακτικών
 • παρακολούθηση συνεδριάσεων των προπαρασκευαστικών οργάνων του Συμβουλίου και της ΕΜΑ (Επιτροπής των Μόνιμων Αντιπροσώπων των κυβερνήσεων των κρατών μελών στην ΕΕ)
 • έρευνα για συγκεκριμένα έργα
 • μετάφραση εγγράφων
 • συγκέντρωση εγγράφων τεκμηρίωσης, σύνταξη εκθέσεων

Οι ασκούμενοι θα προσκληθούν επίσης να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επισκέψεις και διασκέψεις σε άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο.

Γλώσσες

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση τουλάχιστον δύο επίσημων γλωσσών της ΕΕ. Δεδομένου ότι η αγγλική και η γαλλική χρησιμοποιούνται εκτενώς για την εσωτερική επικοινωνία εντός της ΓΓΣ, οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν καλά μία από τις γλώσσες αυτές (επίπεδο C του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τα γλωσσικά προσόντα).

Χαρακτηριστικά των ασκουμένων

Επί του παρόντος, οι περισσότερες αιτήσεις προέρχονται από υποψηφίους που έχουν σπουδάσει δίκαιο, πολιτικές επιστήμες, διεθνείς σχέσεις, ευρωπαϊκές σπουδές και οικονομικά.

Η ΓΓΣ αναζητεί επίσης ασκούμενους με προσόντα σε άλλους τομείς όπως: μετάφραση, ανθρώπινο δυναμικό, επικοινωνία, εκπαίδευση, πληροφορική (πλατφόρμες συνεργασίας), διαχείριση αρχείων και εγγράφων, κλάδος πολιτικών μηχανικών, γραφιστική, πολυμέσα, γεωργικός κλάδος, βιοχημική μηχανική, υγεία και ασφάλεια των τροφίμων, διαχείριση της ενέργειας, περιβάλλον, αεροδιαστημική μηχανική.

Χρήματα: 1.220,78 ευρώ μηνιαίως, επιστροφή εξόδων ταξιδιού και εκπτωτική κάρτα του εστιατορίου της ΓΓΣ.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα είναι ανοιχτή από:

 • τις 31 Αυγούστου και ώρα 12 το μεσημέρι (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), έως
 • τις 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι (ώρα Κεντρικής Ευρώπης)

Περισσότερες Πληροφορίες εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − ten =