αρχικηVIRALΤο σπίτι που είναι χτισμένο σε μια πλαγιά στην Κρήτη, με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα (ΦΩΤΟ)

Το σπίτι που είναι χτισμένο σε μια πλαγιά στην Κρήτη, με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα (ΦΩΤΟ)

Η εξοχική κατοικία είναι ακουμπισμένη στο βράχο του βουνού, σχεδόν στην κορυφή του ακρωτηρίου Κουτουλάς, προσαρμοσμένη στο άγριο τοπίο και φτιαγμένη από τα υλικά της γης.

Αποτελείται από έναν επιμήκη γραμμικό όγκο που είναι ημιθαμμένος στο έδαφος και αγκαλιάζεται από πέτρινη λιθοδομή σε σχήμα Γ, η οποία προφυλάσσει την κατοικία από το βορρά.

Ακόμη, γίνεται το όριο προς το βραχώδες ύψωμα ενώ ορίζει την κεντρική είσοδο προς τη δύση, με θέα τη θάλασσα του Δυτικού Κρητικού πελάγους.

Δυο καθαροί όγκοι, αυτός του καθιστικού-κουζίνας-τραπεζαρίας και αυτός των υπνοδωματίων συνδέονται με έναν προστατευμένο διαμπερή ημιυπαίθριο χώρο διημέρευσης στην κατεύθυνση βορρά-νότου, που ξεκινάει από το βράχο και καταλήγει σε μια υπερυψωμένη εξέδρα αιωρούμενη μεταξύ βουνού και θάλασσας, ουρανού και γης.

Τα μεγάλα συρόμενα υαλοστάσια του καθιστικού ενοποιούν το εσωτερικό και το εξωτερικό και δημιουργούν ένα μεγάλο ανοιχτό στεγασμένο με πέργκολα, χώρο διαμονής που ενοποιείται με τον ημιυπαίθριο.

Ένα μακρόστενο υδάτινο στοιχείο, η πολυτελής πισίνα, δημιουργείται παράλληλα στους κύριους χώρους της κατοικίας και είναι το όριο προς την απότομη κλίση, τη θέα και τη θάλασσα.

Τη σύνθεση συμπληρώνουν πέργκολες και σκίαστρα από μέταλλο και ξύλο, όπως σημειώνει το Bovary.gr.

Η εντυπωσιακή κατοικία στην Κρήτη
Η εντυπωσιακή κατοικία στην Κρήτη
Η εντυπωσιακή κατοικία στην Κρήτη
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =